Egy kicsit csökkent a Fidesz támogatottsága

HírKlikk 2020. szeptember 30. 05:53 2020. szept. 30. 05:53

Az elmúlt egy hónapban alig változott a pártok támogatottsága, derül ki a Závecz Research Intézet legfrissebb, szeptemberi felméréséből, amelynek adatait kedden tették közzé.

A felmérés szerint, a Fidesznek március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt a tábora, mostanra viszont valamelyest csökkent, 34 százalékon állnak – írja a hvg.hu.

Az ellenzéki pártok közül továbbra is a DK a legerősebb, a múlt havival azonos, 10 százalékos a támogatóik aránya. Az MSZP-Párbeszéd 7, a Momentum szintén 7, a Jobbik 6 százalékon áll, az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékosak, a Kétfarkú Kutyapárt 1 százalékos. A párt nélküliek aránya 28-ról emelkedett 30 százalékra.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 50 százalékos, a DK eddigi legjobb eredményével, 18 százalékos. A Momentum 10 százalékos támogatói körrel rendelkezik az aktív szavazók körében, a Jobbiknak 9, az MSZP-Párbeszéd szövetségnek 8 százaléka van. Ebben a hónapban az elkötelezett szavazók körében is azonos a Mi Hazánk és az LMP támogatottsága – ők 2-2 százalékot érnek el.

A kutatás szerint, a Fidesz, illetve az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt összesített támogatottsága nagyon közel áll egymáshoz: a teljes választókorú népesség körében 34-32-re, a biztos pártválasztók között 50-47-re vezet a kormánypárt. 

Forrás: hvg.hu