Egymás után vonulnak karanténba a német miniszterek

HírKlikk 2020. szeptember 24. 19:50 2020. szept. 24. 19:50

A német külügyminiszter után a szövetségi kormány gazdasági minisztere is karanténba került, mert igazolt koronavírus-fertőzött volt a közvetlen környezetében, azonban a két tárcavezető esete miatt nem kell az egész kabinetnek karanténba vonulnia.

 A szövetségi kormány a higiéniai és a távolságtartási szabályok betartásával ülésezik, hogy ne legyen szükség elrendelni mások vagy akár valamennyi kormánytag karanténba vonulását abban az esetben, ha valamelyik résztvevőnél fertőzést vagy fertőzésgyanút mutatnak ki – közölte csütörtökön a kormány tájékoztatási hivatala.

Peter Altmaier gazdasági minisztert Twitter-bejegyzése szerint, tájékoztatták, hogy pozitív lett a vírustesztje egy európai uniós kollégája egyik munkatársának, aki jelen volt az EU-tagországok kereskedelmi ügyekért felelős tárcavezetőinek múlt pénteken tartott berlini tanácsülésén.

Altmaier ezért elővigyázatosságból házi karanténba vonult. Mint írta, nagyon jól érzi magát, és legutóbbi, pénteken készített koronavírus-tesztje negatív volt.

Szerdán Heiko Maas külügyminiszter vonult házi karanténba, mert kiderült, hogy személyi védelmének egyik tagja megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2).

Heiko Maas és Peter Altmaier a második és a harmadik német kormánytag, akinek karanténba kellett vonulnia a környezetében történt fertőzés miatt. Az első Angela Merkel volt, aki márciusban két hetet töltött házi karanténban, miután kimutatták a SARS-Cov-2 jelenlétét egy orvos szervezetében, aki beadott neki egy oltást. A kancellárnál három tesztet végeztek el, valamennyi negatív volt. Kormányfői feladatait otthonából is ellátta.

Forrás: MTI/Hírklikk