Éhségsztrájkra készül Szalai Kriszta

HírKlikk 2019. december 11. 09:13 2019. dec. 11. 09:13

Elkeseredésében éhségsztrájkolni akar Szalai Kriszta színművész. A családi házuk van veszélyben – szerinte a szomszédban zajló építkezés miatt.

A művész azt mondja: már végigjárta a hivatalokat, hogy segítséget kérjen, de hiába. A közösségi oldalára azt írta, belefáradt a mai Magyarországba.

Szalai Kriszta háza kívül-belül reped. Mellette építkezés zajlik. Már tehetetlennek érzi magát. A művész azt mondja: rengeteg földet elvittek a szomszéd telekről a házépítés miatt. Még akkor is, amikor már könyörgött, hogy ne folytassák az ásást.

„Tényleg zokogtam, hogy álljanak le a munkagépek, mire megkérdezték az emberek, hogy és akkor ki fizeti ki a napjukat" – meséli az ATV Híradójának.

A művész eddig több százezer forintot fizetett különböző szakértőknek. Az önkormányzat pedig nem tesz semmit. A házban már belül is látszanak a törésvonalak, Szalai Kriszta férje ugyan próbálta gipsszel helyrehozni, de így is többet kell fűteniük, hogy ne fázzanak, mivel a repedéseken bejön a hideg.

„Én nagyon kedves vagyok és megértő, de van egy pont. Tehát azért határoztam el, hogy most már kiülök, és addig éhségsztrájkolok, amíg nem épül fel a támfal" – mondja Szalai. A támfal ugyanis valamelyest talán védené otthonukat.

Szalai Kriszta barátja Svájcban más hozzáállást tapasztalt az új építkezéseknél. Ott a ház magasságával és szélességével megegyező póznákat kell kitenni a telekre, amit egy éven át véleményezhetnek a környékbeliek.

Szalai Kriszta este kezdte el az éhségsztrájkot: kiült az épülő ház elé az utcára. Videójában azt ígérte, hogy időről-időre hírt ad az eseményekről.

Forrás: ATV/Hírklikk