Eladták a legnagyobb hazai magánkórházat

HírKlikk 2018. április 11. 13:15 2018. ápr. 11. 13:15

Tíz év után megválik a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-től Lantos Csaba milliárdos befektető.

Az 55 ágyas járó- és fekvőbeteg-intézmény évekig ráfizetéssel működött, mostanra azonban elérte az évi 2 milliárd forintos árbevételt és a 140 millió forintos adózás előtti nyereséget.

HVG hetilapnak Lantos Csaba azt mondta, nem száll ki az egészségügyből, a Lantos Vagyonkezelő leányvállalatánál, a Futurmed Kft.-nél marad a Budakeszi úti járóbeteg-szakrendelő, de számos más, elsősorban egészségipari vállalkozásban is van érdekeltsége.

Az új tulajdonos a MedAlliance Holding Zrt., az igazgatósági elnöke, Fábián Lajos orvos-menedzserként vezette az elsősorban kelet-európai piacokra fókuszáló, svéd tulajdonú Medicover multinacionális egészségügyi szolgáltatót és biztosítót. Számos magán-járóbetegcentrum és -kórház felépítésében, majd szakmai irányításában vett részt.

Fábián szerint a kelet-közép-európai országok hasonló utat jártak, járnak be: minden jel arra mutat, hogy az egészségügyben mind nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A magyar piac kis mérete, széttagoltsága a nagyobb intézményi befektetők – tőkealapok, biztosítók, egészségügyi láncok – ingerküszöbét ugyan még nem érte el, de az utóbbi időben élénk mozgás tapasztalható elsősorban a fővárosi magánberuházásokban.