Eldőlt: a lengyelek nem csatlakoznak Orbánhoz, maradnak Melonival

HírKlikk 2024. július 3. 20:10 2024. júl. 3. 20:10

A volt lengyel kormánypárt, a PiS egyik képviselőjét választották meg a Giorgia Meloni-féle konzervatív frakció alelnökének.

Szerdán tartotta alakuló ülését az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) az Európai Parlamentben. Ez az a frakció, amely 83 képviselővel jelenleg a harmadik legnagyobb erő az EP-ben, messze lemaradva a második Szociáldemokratáktól, és több mint százzal kevesebb képviselővel rendelkeznek, mint az Európai Néppárt – írja az EUrologus.

Az ECR alakuló és tisztújító ülésén elmaradt a fordulat. Késő délután a magyar kormánypárttal egyébként kifejezetten jó kapcsolatokat ápoló Ryszard Czarneczki az X-en közölte, hogy képviselőtársa, Joachim Stanisław Brudziński lesz az ECR egyik társelnöke, vagyis a lengyelek maradnak ebben a csoportban. A másik társelnök a várakozásoknak megfelelő Nicola Procaccini, a Meloni-párt politikusa lesz, aki eddig is betöltötte ezt a posztot.

Az ECR az ülésen üdvözölte Jaak Madison, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) képviselőjét, aki eddig az Identitás-frakció tagja volt. Vele most 84-re nőtt az ECR-képviselőcsoport létszáma.

(A kiemelt képen Joachim Stanisław Brudziński.)

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom