Elhallgat a Tilos Rádió jövő héten

HírKlikk 2022. augusztus 26. 04:45 2022. aug. 26. 04:45

Szeptember 3-án lejár a Tilos Rádió műsorszolgáltatási szerződése, így befejezi a földi sugárzását a 90.3 frekvencián – írták csütörtökön a rádió Facebook-oldalán.

A Tilos Kulturális Alapítvány, a rádió fenntartójaként, 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, amely a következő tíz évre biztosítaná a földi sugárzásukat.

A döntést a Médiatanács hozza majd meg. Ám a döntésig az adást mindenképpen be kell szüntetni a szerződés lejárta miatt.

…ha elnyerjük a frekvenciát, ideiglenesen akkor is el kell búcsúznunk az étertől, ám csak egy rövid időre. Ez esetben a sugárzást megelőzi néhány kötelező procedúra – főképp az új műsorszolgáltatási szerződés megkötése –, melyeket igyekszünk természetesen minél gyorsabban abszolválni. Ezeket követően kapjuk meg az úgynevezett rádióengedélyt, amely birtokában indulhat a Tilos Rádió újabb – és ne legyen kétségünk – kalandos fejezete

– írták a bejegyzésben.

Az rtl.hu emlékeztet: a Médiatanács még idén áprilisban jelentette be, hogy sorozatos jogsértések miatt nem hosszabbítják meg a Tilos Rádió frekvenciahasználati engedélyét.