Elindul a 18. magyar rendőri kontingens Szerbiába

HírKlikk 2024. május 28. 19:00 2024. máj. 28. 19:00

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában – írja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján kedden.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozzuk hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban, ehhez azonban szorosan együttműködünk a környező országok hatóságaival" - olvasható a police.hu-n.

Az ORFK oldalán megjelent közleményből kiderül, az együttműködés részeként a 18. magyar rendőri kontingens indul Szerbiába, amelynek tagjait 2024. május 28-án, Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában dr. Balázs László r. ezredes, az ORFK határrendészeti főosztályvezetője búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A 28 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Forrás: police.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom