Elítélték az állatkínzót, de nem kell börtönbe vonulnia

HírKlikk 2019. szeptember 17. 13:15 2019. szept. 17. 13:15

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállítóboxokban tartotta az állatokat. A tacskók a szűk hely miatt saját vizeletükkel és bélsarukkal szennyeződtek, emiatt többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények következtében rendkívül lesoványodott.

Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását - írták a közleményben.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.

Forrás: MTI