Elkezdte törölni Bese Gergő írásait a keresztény híroldal

HírKlikk 2024. szeptember 7. 08:30 2024. szept. 7. 08:30

Elkezdte törölni a pénteken felfüggesztett pap, Bese Gergő cikkeit a Vasárnap.hu nevű keresztény konzervatív híroldal, ahol a katolikus papnak rendszeresen jelentek meg írásai.

A honlapon Bese szeptember 2-án megjelent cikke, az Imádság tanévkezdésre című írás már elérhetetlen, az oldal 404-es hibaüzenetet dob fel – szúrta ki a hvg.hu.

A lap szerint nem csak friss cikkek kerültek le a honlapról: eltűnt például a Szent József ünnepén ki kell hangsúlyozni: férfiak nélkül nem megy című Bese-írás is, amelyet a pap az URL-kód tanúsága szerint 2023. március 19-én publikált.

A Válasz Online pénteken írta meg, hogy a Fidesz legfelsőbb köreiben is tudnak már arról, hogy videók és fényképek keringenek az Orbán-rajongó katolikus papról, amint melegpartikon vesz részt. Az illetékes érsek előtt is ismert az ügy, és már fel is függesztették a dunavecsei plébánost a papi szolgálat alól. 

Bese papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre nyilvánosan is hitet tesz egyháza – és főként a Fidesz-kormány – alapelvei mellett. Annyira, hogy a Karmelita mellett ő szentelte meg a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól. 

Pénteken Orbán Viktor Facebook-oldaláról is törölték azokat a fényképeket, amelyeken Bese megszenteli a miniszterelnök hivatalának épületét.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom