Elmarad a fővárosi áramszünet

Harkai Péter 2020. március 25. 19:15 2020. márc. 25. 19:15

A járványveszéllyel járó otthonmaradás ajánlására tekintettel, elhalasztja a mára tervezett átfogó, több órás leállás kényszerével járó karbantartási munkáit az elektromos vállalat.

Átfogó, „nem halasztható" karbantartási munkálatokra készült hétfőtől az Elmű Budapesten, előre jelezve, hogy hosszabb időre áramkimaradás, internetes leállás várható. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, a vállalat úgy döntött, hogy nem kockáztatják sem az otthonról dolgozás, sem a váratlan hideg miatti fűtési kényszer körülményeit és egyelőre átütemezik a munkálatokat.

Ehelyett egyesével vizsgálták felül az elmúlt napokban a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat az E.ON szakemberei, hogy csak a feltétlenül szükséges esetekben kelljen a rendkívüli helyzetben ilyen munkát végezni. Az ügyfelek a vállalat weboldalán tájékozódhatnak az őket érintő tervezett munkákról, a lemondásokról, erről e-mail vagy sms formájában értesítést is igényelhetnek.

Az áramszolgáltató mai közleményében biztosítja a lakosságot, hogy mindenben igazodik a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és további intézkedésig elhalasztanak minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagyszámú rekonstrukciót is.

Ezeket a munkálatokat még a koronavírus járványt megelőzően hirdették meg az érintetteknek, a kialakult helyzetre való tekintettel azonban átszervezik a teendőket.