Ennyit keres a TEK hivatásos állománya

HírKlikk 2020. január 26. 15:50 2020. jan. 26. 15:50

Közérdekű adatigénylés keretében kikérte és megkapta a Terrorelhárítási Központtól (TEK) az állomány fizetésével kapcsolatos információkat az alfahir.hu.

Dr. Pintér Gábor alezredes, igazgató tájékoztatása szerint a TEK személyi állományának átlagbére bruttó 639.773 forint – írja a portál. Ez egyéb juttatások nélkül – amelyeket nem részleteztek – nettó 425 ezer forintra tehető.

A különleges feladatokat ellátó szervezet személyi állománya 1221 fő, amelyből 974 fő a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló személy. De ez mégsem a teljes létszám.

A TEK tájékoztatása szerint, a decemberi, hivatásos jogviszonyban álló rendvédelmi dolgozóknak adott bruttó 500 ezer forintos jutalmat a nyilvánosan vállalt létszámból náluk 974 fő kapta meg.

A TEK gárdája hivatásos állományú rendőrökből, vezényelt hivatásos állományúakból, kormánytisztviselőkből és közalkalmazottakból állhat. Nem kerülhet be akárki, hivatásos állományúak esetében a beosztás betöltésének feltétele az adott szakterületen eltöltött minimum öt éves gyakorlat, de valamennyi alkalmazott nemzetbiztonsági átvilágításon is átesik.