EP-képviselők is összejátszhatnak az oroszokkal

HírKlikk 2024. április 3. 16:50 2024. ápr. 3. 16:50

Moszkva nagyobb veszélyt jelent Európára nézve, mint ahogyan azt idáig hittük. A most kipattant propaganda-botrány azt támasztja alá, hogy Putyin és lakájai próbálják aláásni az uniós intézményeket. Illetve, hogy képesek is rá. Segítik a nacionalista köröket, amelyek előszeretettel vannak a tekintélyuralom iránt.

Ezek általában oroszbarát jobboldaliak, akik belső orosz viszálynak tekintik a háborút, és még csak fizetni sem kell nekik, anélkül is terjesztik a Kreml mantráját. A Voice of Europe-ról ugyan kiderült a turpisság, de hány ilyen akció lehet? És hány fontos ember adta el magát Moszkvának? Hány EP-képviselő játszik össze az oroszokkal?

A Süddeutsche Zeitung szerint az eset ismételten csak azt tanúsítja, mekkora a veszedelem. Hogy Oroszország milyen könnyűszerrel támadhat rá az európai demokráciák szívkamrájára, kihasználva a liberális társadalmak nyújtotta lehetőségeket.

Az autoriter rendszerek megerősödésével nő az orosz háborús uszítók barátainak a száma is. Európa részéről kemény ellenstratégiát kell kidolgozni a hibrid hadviselés ellen. Egy előrejelző hálózat, néhány digitális törvény, illetve pár ismételt figyelmeztetés semmire sem jó.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom