Erre vajon mit lép a rendőrség?

HírKlikk 2020. május 3. 10:45 2020. máj. 3. 10:45

Május 4-én, hétfőn, 17 órakor ismét dudálós tüntetés lesz Budapesten, a Clark Ádám téren és környékén. A Momentum Mozgalom, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők harmadik alkalommal várják azoknak a hangos részvételét, akik meg akarják mutatni Orbán Viktornak, hogy nem nézik némán az ámokfutását – a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolódzást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését.

„Május 4-én, hétfőn, munkából hazafele, vagy bevásárlásba menet forduljanak a Lánchídhoz és mutassák meg: nem hallgatunk el!” – szól a felhívás. Amelyről szombat éjjelig már 1300-an érdeklődtek.

A megelőző két hétfőn is volt hasonló demonstráció, amire a szervezők azért kérték a dudálást, hogy felhallatsszék a Karmelita Kolostorba is a budapestiek tiltakozása. Először a rendőrség hagyta a demonstrációt, de a múlt hétfőn már igazoltatta és meg is büntette az autós kürtszóval vagy gyalogosként síppal elégedetlenségüknek hangot adókat. 

A „Nem hallgatunk” címmel meghirdetett holnapi felvonulásra szóló felhívásban egyébként az áll, hogy „a kürttel tiltakozók bírságolása törvénytelen volt legutóbb. Most, hétfőn, megnehezítjük kicsit a rendőrök és a Főnök dolgát:

– Kürtölni nem csak a Clark Ádám téren lehet, hanem az oda vezető utakon, a miniszterelnök hallani fogja a Lánchídról, a Fő utcából a Hunyadi utcából neki szóló hangüzeneteket is.  

– Hangot nem csak az autó dudája adhat. Dudaszót magnóról, vagy telefonról kihangosítva is lehet hallgatni, ki tilthatja meg, hogy valaki az autójában teljes hangerővel kürtöt hallgasson? Sőt, hangot bármi adhat, akár egy fakanállal vert repedt fazék – ezt is bárki megteheti lehúzott ablak mellett. 

A lényeg az, hogy megmutassuk: nem hallgatunk!”

 
Forrás: Hírklikk