Európai parlamenti képviselők is tiltakoztak a magyar homofób törvény ellen

HírKlikk 2021. június 15. 15:10 2021. jún. 15. 15:10

Sajtóközleményben tiltakozott az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi Csoportja a magyar kormány homofób törvénye ellen, amelyet az Országgyűlésben ma megszavaztak.

A közlemény kiemeli, hogy a múlt csütörtökön benyújtott módosítások számos európai uniós jogszabályba ütköznek, így például az audiovizuális médiaszolgálatásokról szóló irányelvbe, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvbe, valamint az Alapjogi Chartába is – írja a humenonline.

„Ismét azt látjuk, hogy a Fidesz a 2022-es választások előtt az LMBTI embereket és életüket áldozza fel szavazatszerzésért. Rég látjuk ezt jönni és tisztán emlékeztet arra a démonizálásra, amit a menekültekkel szemben elkövettek. A félelemkeltés államilag finanszírozott taktika lett” – írja a zöldpárti Terry Reintke, a csoport társelnöke.

Marc Angel, a csoport másik társelnöke pedig az Európai Bizottságot ostorozza, amiért következmények nélkül tűri a magyar civil szervezetek és aktivisták elnyomását. „Az orosz stílusú, ‘LMBTI propagandát tiltó’ törvényeknek nincsen helyük az Európai Unióban!

Az LMBTI Frakcióközi Csoport egy frakciókon átívelő kezdeményezés, amely az Európai Parlament azon képviselőit fogja össze, akik az LMBTI embereket és jogaikat támogatni szeretnék. A magyar képviselők közül Donáth Anna (Momentum) és Rónai Sándor (Demokratikus Koalíció) a tagjai.