Ez is magyarázza a fővárosba bevezető utak zsúfoltságát

HírKlikk 2023. november 4. 13:30 2023. nov. 4. 13:30

Az Eurostat belföldi ingázókat számon tartó legfrissebb adatai szerint Pest régióból járnak a legtöbben máshova munkába, szám szerint 272 ezren. Ennél többen (297 ezren) az egész EU-ban is csak a Berlint övező, s mintegy kétszer akkora népességű Brandenburgból ingáznak. Az Azénpénzem.hu szúrta ki az Eurostat-adatot, ami a szakportál szerint magyarázatot ad a Budapestre bevezető utak zsúfoltságára és a parkolási mizériákra.

Az uniós munkavállaló korú (15-64 éves közötti) népesség 6,4 százaléka jár át a lakóhelyéről egy másik régióba dolgozni – idézi a szakportál az összesített adatot, majd rátér a hazai helyzetre.

Jelenleg Magyarországon Pest régióból járnak a legtöbben máshova munkába. Az innen naponta útra kelő 272 ezres létszámot a belföldi ingázókat számon tartó uniós statisztika szerint az egész EU-ban is csak a Berlint övező, s mintegy kétszer akkora népességű Brandenburg 297 ezre múlja felül. Az OTP Ingatlanpont erről készített elemzésében megjegyzi azonban, hogy ha az ingázók számát a munkavállaló korú (15-64 éves) helyi lakossághoz viszonyítjuk, akkor Pest egy fokkal hátrébb – két belga régió mögé – szorul az európai dobogón. A megyében hét év alatt 38 százalékról 41 százalékra nőtt az ingázók aránya. Az olcsóbb lakások bizonyára vonzzák az odaköltözőket, az ő fokozott érdeklődésük viszont húzza fel az ingatlanárakat – idézi az OTP Ingatlanpont egyik elemzését az Azénpénzem.hu.

A cikk kitér arra is, hogy mennyit számít mindebben az üzemanyagár alakulása, illetve, hogy milyen hatásai voltak a Covid-járványnak a belföldi ingázásra.

További érdekes részletek itt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom