Ez lehet az első tüntetés a gyülekezési korlátozás feloldása után – vagy már előtte?

HírKlikk 2021. május 16. 15:25 2021. máj. 16. 15:25

Már több mint kétezren csatlakoztak a „Ha vagyunk ötezren, kimegyünk tüntetni a Diákvárosért, a Fidesz ellen!” címmel meghirdetett akcióhoz. Ugyanis „Mi azt gondoljuk, itt az idő utcára menni!” – írta Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, aki országgyűlési képviselőjelöltként indul Budapest 6-os számú választókerületében, azaz a Józsefvárosban, Ferencvárosban és a József Attila-lakótelepen.

Miután szerdán kiderült, hogy a kormány végig hazudott a Diákváros és az országot eladósító kínai egyetem ügyében, lépnünk kell! – kezdődik a demonstrációra szóló felhívás, amely elismeri, hogy a kormány egyelőre nem oldotta fel a gyülekezési korlátozást, de rámutat, hogy az országot eladósító kínai egyetem, és a 8-12 000 ember számára megfizethető lakhatást jelentő Diákváros ügye van annyira fontos, hogy megharcoljunk érte a Fidesszel szemben, akár az utcán is.

Jámbor szerint azonban egy ilyen tüntetésnek csak akkor van értelme, ha sokan vesznek részt rajta. Éppen ezért úgy hirdette meg a fellépést, hogy „ha van 5000 ember, aki előre regisztrál, hogy a gyülekezési korlátozás feloldása után kimegy tüntetni a Fidesz ellen, akkor mi megszervezzük ezt a tüntetést a feloldás után az első rá következő hétvégére!”. Hozzáteszi, ha a Fidesz nem oldja fel a gyülekezési korlátozást a foci EB idejéig, akkor a már regisztráltakkal közösen döntünk arról, hogyan tovább!

A tüntetésre minden párt szimpatizánsait, zászlóit és politikusait is várják. Ha elég sokan lesznek, akik csatlakoznak, akkor felveszik a kapcsolatot a hatpárti ellenzékkel a tüntetés szervezése kapcsán.

Csatlakozni, a petíciót aláírni itt lehet.

 

Forrás: Hírklikk