Ezek a hírek nem férnek bele a hazai tudósításokba

HírKlikk 2019. május 3. 06:39 2019. máj. 3. 06:39

Abban a hágai, kertvárosi utcában, ahol már szinte lakosnak tekintenek minket, a minap nagyon furcsán néztek ránk a szomszédok. Aztán valaki a játszótéren elmondta: előző este az 5-ös csatornán egy filmet mutattak be arról, miért akarják az angolok olyan sokan az uniós kilépést. A BBC egyórás riportfilmje arról szólt, mennyi gondot okoznak a budapesti fapadossal érkező utasok Luton város bűnüldözőinek.

Egy napjukat kísérték végig, egy magyar roma maffiát próbáltak felgöngyölíteni, akik bordélyt működtettek, naponta megerőszakolták a tizenéves, frissen „importált” szabolcsi prosti jelölteket, mielőtt „bedobták” őket. A kigyúrt férfiaknak munkájuk nem volt, a nyelvet sem beszélték, mégis nagy lábon éltek. Aztán amikor a kitoloncolás előtt, a nap végén lecsukták a társaságot, megkönnyebbültek az őrs emberei.

Meg lehet érteni a látottakon felháborodó hollandokat, meg persze az angolokat is, akik nem kérnek ebből a fajta migrációból. Őket nem azok a „migránsok” zavarják, akiktől minket olyan nagy csinnadrattával igyekszik megóvni az egyszerű felcsúti parasztgyerek kormánya. Sokkal inkább azok előtt a rovott múltú uniós polgártársak előtt szeretnék bezárni a kapuikat, akik egy része a hazája hatóságai elől igyekszik elbújni a szigetországban, miközben prostitúcióval, kábítószer terjesztéssel akar meggazdagodni, netán az ottani szociális hálóba kapaszkodva keresi a könnyebb élet lehetőségét.

A briteknek sem bőrszínre, sem vallásra, sem származási országra tekintettel semmi bajuk azokkal a bevándorlókkal, akik munkával szeretnének tisztességes megélhetést elérni. A közvélemény tisztában van azzal, hogy a munkaerő-piaci nyitás - a migráció - , a foglalkoztatás bővülése volt a forrása az Egyesült Királyság gazdasági növekedésének, ami tartósan magasabb volt, mint az Unió átlaga. A népszavazás előtti két évben több mint 410 ezer uniós munkavállaló érkezett Nagy-Britanniába, 2014 és 2016 között a brit foglalkoztatás bővülésének több mint 45 százalékát a társállamokból érkezők adták.

A kilépés közeledtével meredek ívű csökkenési folyamat kezdődött, tavaly már tízévi mélypontra zuhant a Nagy-Britanniába érkező külföldi uniós állampolgárok száma, a közép- és kelet-európai tagországok állampolgárai közül pedig többen távoznak, mint ahányan érkeznek.

Akik a hazai közmédia tudósításaiból értesülnek csak az európai migráció híreiről, azok könnyen gondolhatják, hogy Európa nyugati felében mindennaposak az arab és az afrikai bevándorlók által elkövetett merényletek, és másról sem szólnak az ottani újságok hírei. A helyzet azonban egészen más.

A „keresztény Európa” migránsai adnak igazán sok munkát a brit bűnüldöző szerveknek. A riport szerint a rendőrségi statisztikában a magyarok és a bolgárok fej-fej mellett állnak, de a prostitúció, a garázdaság és az erőszakos bűncselekmények terén mi vagyunk az iparág vezetői. Akit rajta kapnak, gyorsított eljárással kiutasítják az országból.

A britek hócipője kezd teli lenni velünk, de ezek a hírek nem férnek bele a hazai tudósításokba.

Szerző: Somfai Péter

Forrás: Hírklikk