Fekete ernyős tüntetésre hívnak a pedagógusok

HírKlikk 2019. november 23. 13:11 2019. nov. 23. 13:11

Tüntetést szerveznek jövő szombatra a pedagógusok, mert az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalások a béremelésről és az óraszámok csökkentéséről nem vezettek eredményre. A Pedagógusok Szakszervezete szerint a megmozdulás már nemcsak a tanárokról szól, hanem a gyerekek jövőjéről is.

A szakszervezetek  tegnapig, vagyis a magyar közoktatás napjáig adtak határidőt a kormánynak, hogy üljenek le tárgyalni a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről. A pedagógusok szerint eddig nem lépett érdemben a kormány.

Az érintettek szerint azonban csak időhúzásról van szó. A jövő heti demonstrációhoz a pedagógus érdekképviseletek mellett, több szakszervezeti szövetség is csatlakozott. Például a közszféra legnagyobb konföderációja, a 13 szakszervezetet tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is, és a versenyszféra 32 tagszervezetét képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség is.

"Ez a szolidaritás, ez nem egy szolidaritási távirat, vagy egy kék szalag kitűzésében jelenik meg, hanem abban, hogy erre a tüntetésre november 30-án minden tagszervezetünket, és minden tagunkat és szimpatizánsukat, arra kérünk, hogy jöjjön el, vonuljon fel velünk."

- fejtette ki Kordás László, az MSZSZ elnöke.

A felhívásban azt kérik, november 30-án mindenki vigyen fekete esernyőt.