Fekete-Győr: 100 ezer forintot mindenkinek aki beoltatja magát!

HírKlikk 2021. január 13. 15:25 2021. jan. 13. 15:25

A Momentum elnöke ezzel ösztönözné az embereket, arra, hogy oltassák be magukat és egyben segítenék a gazdaság újraindulását is.

 „Adjunk 100.000 forintot mindenkinek, aki beoltatja magát!” – kezdi Facebook-bejegyzését Fekete-Győr András.

„Tízezer magyar hunyt el koronavírusban, és újabb tízezrek halhatnak meg idén, ha nem oltatjuk be magunkat elegen. Lassan egy éve a gazdaság is leállt, a kormánynak pedig nincsen pontos terve arra, hogy mikor indul újra az élet” – vázolja a helyzetet a Momentum elnöke.

„De van fény az alagút végén. A védőoltás, ami több tízezer magyar életét mentheti meg, és visszaadhatja a szabadságunkat – ehhez viszont el kell érnünk a nyájimmunitást” – jelenti ki Fekete-Győr András.

„A Momentum ezért azt javasolja, hogy adjon a kormány mindenkinek 100.000 forintot, aki beoltatja magát. Mert mindenkit ösztönöznünk kell arra, hogy beadassák maguknak a védőoltást. Így menthetünk meg minél több életet. Mert felelősségünk, hogy újraindítsuk a gazdaságot. Ha nem cselekszünk, még több munkahely megszűnhet a következő hónapokban. Mert felelősségünk, hogy támogassuk azokat, akik a szociális válság következtében napról napra kénytelenek élni” – vázolja fel a Momentum elképzelését Fekete-Győr, hozzáteszi, hogy erre bőven lenne pénze a kormánynak.

„Ne a kifogásokat keresse a kormány: adjunk mindenkinek százezer forintot, aki beoltatja magát. Mentsük meg tízezrek életét, segítsünk a nehéz helyzetbe került honfitársainkon, és indítsuk újra a gazdaságot!” – zárja sorait a Momentum elnöke.

Forrás: Facebook