Fekete-Győr: az Orbán-rendszer el van tájolva

HírKlikk 2020. október 24. 15:58 2020. okt. 24. 15:58

A Momentum Mozgalom elnöke nagy magabiztossággal üzent a miniszterelnöknek az SZFE hallgatóinak tüntetése után.

„A tanulás és a tanítás, vagyis az oktatás szabadsága Orbán Viktorék szerint nem fért fel az ország félszáz legfontosabb ügye közé. Azért ez egy meredek beismerő vallomása annak, hogy a Fidesznek halványlila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok” – így reagál Fekete-Győr András Gulyás Gergely korábbi kijelentésére, miszerint „a Színház- és Filmművészeti Egyetem nincs Magyarország ötven legfontosabb ügye között.”

„Segítek” – folytatja Facebook-oldalán Fekete-Győr – „beleszólást akarnak abba, hogy a szakmájukat milyen tartalommal és milyen formában sajátítsák el! Nagyon nem szeretik, ha hülyének nézik őket, és a keleti diktátorok által felkent karmelita kolostorból mondják meg nekik, hogy merre van az arra.”

„Az Orbán-rendszer el van tájolva. Mégpedig keletre. Keleten a hatalmasok szolgalelkűségben hisznek, ostort csattogtatnak, és tűzzel-vassal irtanak mindent, amit nem tudnak kontrollálni. Félnek az önálló gondolatoktól, félnek a kritikát megfogalmazóktól, és félnek az autonóm közösségektől. A Fidesz is fél mindettől, ezért indított háborút az egyetemek és az akadémia, a hallgatók és az oktatók, a szabadság és a tudás ellen” – fogalmaz Fekete-Győr.

„Szembefordulni azokkal a fiatalokkal, akiken Magyarország jövője múlik, érthetetlen és elfogadhatatlan politika. 1956-ban sem tűrtük, akkor is felkeltünk az elnyomó politika ellen. A 21. században sem fogjuk tűrni. Orbán Viktor a tűzzel játszik” – jelenti ki a politikus.