Fekete-Győr: Mészáros Lőrinc napokon belül előzetes letartóztatásba kerülhet

HírKlikk 2021. február 28. 19:00 2021. feb. 28. 19:00

A Momentum elnöke abban bízik, ha jövőre az ellenzék megnyeri a választást, akkor Mészáros Lőrinc napokon belül előzetes letartóztatásba kerülhet. Ez is elhangzott, amikor Fekete-Győr András ismertette pártja programját.

Ha a jövő évi parlamenti választáson az ellenzék győz, akkor az első három napban meg kell tenni a legfontosabb lépéseket, hogy Orbánék ne tudjanak lelépni az országból, ne tudják eltüntetni a bizonyítékokat, kimenekíteni a vagyonokat. Egyebek között ezt is tartalmazza a Momentum programja, amelyet ma mutatott be a párt elnöke. Az Új Magyarország című terv arról szól, miképpen lehet lebontani a jelenlegi rendszert. Fekete-Győr András kemény elszámoltatást és átláthatóbb országot ígért, valamint azt, ha az ellenzék győz, „Magyarország többé nem lesz következmények nélküli ország”. 

Terveiket – sürgősség szempontjából – 3, 30 és 300 napra időzítették. Az első 30 napban azt akarják elérni, hogy a Fidesz-káderek ne akadályozzák a kormányváltást, ebbe be akarják vonni a nyilvánosságot is. Nem lesznek titkosak a döntések mögötti hatástanulmányok és a kormányülések jegyzőkönyvei. Gondoskodni kívánnak róla, hogy az állami intézmények válaszoljanak a nekik feltett kérdésekre, hogy átláthatóbb legyen az irányítás. A program szerint kiemelt védelmet kapnának a közérdekű bejelentők, hogy az emberek merjenek szólni, ha közpénzlopást tapasztalnak. Korrupcióellenes ügyészséget is létre akarnak hozni, és vádalkukkal arra motiválni a korrupt politikusokat, hogy adják fel nagyobb halnak minősülő társaikat. A Momentum szerint a közalapítványok a fideszes vagyonmentés eszközei, ezért az ezekben található vagyont közvagyonná akarják minősíteni.

A pártelnök azt mondta, a Momentum programját leteszik az ellenzéki összefogás asztalára, de mindent most nem árulnak el, mert mint mondja, nem engedhetik, hogy „a Fidesz-maffia” előre felkészüljön rá, hogyan fogják őket felelősségre vonni. Az új rendszer a Momentum elnöke úgy véli, a magyarok számára kiszámíthatóságot hoz. Fekete-Győr szerint ugyanis az utóbbi évtizedben a magyar történelem legnagyobb országrablása zajlott le.

 

Forrás: Hírklikk