Fekete ruhás biztonságiak akadályozzák az SZFE-n a tiltakozást

HírKlikk 2020. november 21. 10:50 2020. nov. 21. 10:50

Tekintélyt parancsoló termetű biztonsági őrök fogadták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóját, aki megpróbált elhelyezni egy piros-fehér szalagot az épületen.

Miután a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói  a járványügyi korlátozások miatt kénytelenek voltak elhagyni az épületet, megegyeztek, hogy egyikük minden nap feltesz egy piros-fehér szalagot a bejáratnál levő oszlopra. Ez így megy másfél hete: a szalagot nap mint nap eltávolítják az egyetem munkatársai, aztán a diákok újra kirakják. 

Legutóbb a portás kérte az egyik hallgatót, hogy ne tegye ki a szalagot, különben muszáj szólnia a biztonsági őröknek, majd meg is jelent két fekete ruhás férfi. „Mellőzzük már az ilyesfajta megnyilvánulásokat, jó?” – hallatszik a diák – egy fiatal nő– által készített videón, amit a hvg.hu tett közzé. 

A hallgatók a portál kérdésére elmondták: az egyetemen korábban soha nem voltak biztonsági őrök, és azok a hallgatók, akikkel az eset óta beszéltek, mind azt mondták, hogy eddig nem találkoztak az egyetemen a videón látható férfiakkal, akiket – ahogy az a videó elején hallható – a Vas utcai épület portása biztonságiaknak nevez, és akik videóra vették, ahogy a hallgató szalagozni készül.

Forrás: hvg.hu