Felfüggeszti a kuratórium az oktatást az SZFE-n

HírKlikk 2020. október 30. 18:40 2020. okt. 30. 18:40

A kuratórium arra hivatkozik, nem érvényesülnek a higiéniai és balesetvédelmi szabályok.

A 444 számol be arról, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) felügyelő alapítvány kuratóriuma úgy döntött, felfüggeszti az oktatási tevékenységet az SZFE-n, ugyanis szerintük az egyetem épületeiben nem érvényesülnek az alapvető higiéniai, valamint tűz- és balesetvédelmi szabályok. Hogy ez mit jelent pontosan az egyetemfoglalókra nézve, akik az elfoglalt épületükben saját maguk szervezik az oktatást, még nem tudni.

A Rátóti Zoltán által aláírt közleményben az olvasható, hogy „jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján, az egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése”.

A kuratórium úgy látja, hogy ilyen körülmények között nem lehet felelősséggel biztosítani az oktatást az SZFE épületeiben.

A kuratórium értesítette erről az Oktatási Hivatalt, ami végzésben szólította fel a kuratóriumot „az egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére”. Ezért függesztette fel a kuratórium az oktatást az őszi szünet után egészen „a helyzet tisztázásáig”.

A kuratórium november 2-án tárgyal a tanárok és a diákok képviselőivel, azaz „az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkkal”.

Forrás: 444.hu