Feljelentik a momentumost, aki szerint a tűzoltók azért nem szirénáztak, mert zavarta Pintér Sándort

HírKlikk 2023. november 11. 11:37 2023. nov. 11. 11:37

A katasztrófavédelem szerint sérült a jó hírnevük, mert bár valóban szirénamentes kivonulást kért a bejelentő Pintér Sándor nyugalmára hivatkozva, de ők nem engedtek a kérésnek.

Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnöke pénteken osztotta meg azt a riasztási adatlapot, amely szerint pénteken a Belügyminisztériumhoz hívták a tűzoltókat egy viharban kilazult homlokzati elemhez – írta az rtl.hu. A bejelentő azonban külön kérte, hogy a tűzoltók ne szirénázzanak, mert az zavarná a belügyminisztert – tette hozzá.

Magyarországon fontosabb a belügyminiszter nyugalma, mint a szakszerű mentés – írta a politikus.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elismerte, hogy valóban ilyen tartalmú bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, de állításuk szerint a bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.

Ennek megfelelően az V. kerületi tűzoltók megkülönböztető fény- és hangjelzéssel vonultak ki az esethez.

A riasztásra egyébként azért volt szükség, mert a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult.

Forrás: RTL


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom