"Fenemód jó dolgunk van Fidesz-Magyarországon"

Lovász Péter 2019. szeptember 18. 12:35 2019. szept. 18. 12:35

A helyi érdekű választások előtt illik a mindennapok tényeit szembesíteni a kampányban elhangzott állításokkal. Merthogy még az is elképzelhető, hogy mi, hivatásos betűvetők adhatunk néminemű segítséget a híranyagok áramlásában tévelygő bizonytalan választónak, hogy közössége, s maga jobb jövője érdekében hova húzza az x-et.

Fenemód jó dolgunk van mostanság, ha egyik-másik kormányférfiú lelkes kampányüzeneteit hallgatjuk meg. A magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül az elmúlt években – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter kedden Szegeden. „A bátor vállalati döntések, a magyar emberek teljesítménye és a kormányzati gazdaságpolitika együttállásával sikerült elérni, hogy az Európai Unió leggyorsabb növekedési ütemét Magyarország tudja felmutatni... Már 4,5 millió ember dolgozik és fizet adót, amire a rendszerváltás óta nem volt példa, és minden évben sikerült megdönteni az éppen aktuálisan fennálló export- és beruházási rekordokat.” 

Munkatársa, Menczer Tamás államtitkár Facebook videójában úgy fogalmazott: 2009-ben a balliberális kormány utolsó teljes évében 27 beruházásról született döntés a kormány befektetési-ösztönzési rendszerén keresztül. Ez a szám tavaly 98 volt. A magyar emberek világszinten is kiemelkedően teljesítenek, munkájukra igény van, az itt előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi szinten is versenyképesek.

Magyar Levente ugyancsak külügyi államtitkár szintén beszállt a kampányba, Fehérgyarmaton  az ország helyzetéről szólva azt mondta, Magyarország politikailag és gazdaságilag is érezhetően stabilabb, mint tíz évvel ezelőtt. Magyarországnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen száz éve nem volt. Magyar Levente fontosnak nevezte, hogy olyan vezetők legyenek a települések élén, akik jó kapcsolatban vannak és együttműködnek a kormánnyal. Az államtitkár hozzáfűzte, "van pénz a kasszában" és van politikai akarat arra, hogy értelmes projekteket felkaroljon és támogasson a kormány.

Ez világos beszéd. Ha a nép „jól“ választ, akkor majd csurran-cseppen az államkasszából is a jó célokra. Gulyás Gergely sem mondhatta volna ékesebben.

Bezzeg az ellenzék! Jelöltjei bevándorláspártiak - tudhattuk meg Halász János szóvivőtől. Tarlós István nem győzi figyelmeztetni a választókat, hogy Karácsony Gergely kész veszedelem Budapest számára, s Hollik István másik szóvivő szerint az ellenzéki jelölt hatalmat akar, ezért alkalmatlan remélt tisztségére.

Mindent összevetve semmi új nincs a kampányban. A kormány és a kormánypártok nagyon jól teszik a dolgukat, az ellenzék közös jelöltjei Gyurcsány karámjából özönlöttek ki, s nem a települések javát akarják, hanem a hatalmat a városokban, amely bázisról majd polgárháborút indíthatnak és megdönthetik a rendszert. (Ez Kövér László házelnök figyelmeztetése a nemzetnek). Aki egyet elolvasott a reggeli képernyőn, valamennyit elolvasta. Magyarország jobban (s mind jobban) teljesít, az ellenzék kész átokfajzat. (Hogy kormánytagok mit keresnek a kampányban, ha nem párttisztviselők, az más kérdés. Akit meglep, szóljon a helyi választási bizottságnak!)

Mármost az országunk iránti nemzetközi bizalmat fémjelzi, hogy napok óta gyengül a forint. A csúcs 1 euró=334 forint volt, de elemzők nem tartják kizártnak a 335-ös árfolyamot sem. Úgy látszik, külföldön vannak, akik kétlik, hogy Magyarország jobban teljesít.

Ugorgyunk! - mondaná Pósalaky úr.

Rendben. Vannak más hírek is, lássuk a legutóbbi egy-két nap termését.

A MÁV működéséről egy csokrocska:

- 50 vasútállomást újítanak fel, a legtöbbet Pest megyében. Hurrá! Lássuk!

- Az automata berendezés akadályozta meg, hogy egymásba rohanjon két vonat Pécelen. A vonatok 700 méterre álltak meg egymástól.

- Szeptember 10-én két órára összeomlott a MÁV jegyvásárlási rendszere.

- Óriási a munkaerőhiány a MÁV-nál, zárva a pénztárak nagy része.

Azért nem volt pénztár vasárnap éjszaka a Keletiben, mert beteg lett az egyetlen éjszakás.

- Két és félórás késések is vannak a ceglédi vasútvonalon.

- Fellázadtak a MÁV utasai, tüntetésre készülnek.

A hírek szerint a MÁV javuló teljesítménye még várat magára. No de majd a frissen vásárolt emeletes vagonok megoldják a bajokat.

A budai Várnegyedben, a Logodi utcában dilettánsok utasítására, dilettáns módon végzett munka és a markolók súlya miatt leomlott a támfal. Sérülés nem történt, de a kár hatalmas.

Az Index versenyt hirdetett, amelyben keresik az ország legkegyetlenebb órarendjét. Itt van egy példának: A 0. órát továbbá még 9 órát is túl kell élniük azoknak a tanulóknak, akik az idén a Soproni Porpáczy Aladár Szakképző Iskolába magyar-osztrák pénzügyi és számviteli osztály 11. és 12. évfolyamában kezdték meg a tanévet. Az itt végzett tanulók Ausztriában és Magyarországon is érvényes érettségi bizonyítványt kapnak, így az oktatás jelentős része német nyelven zajlik, és olyan órákra járhatnak, mint a Businesstraining, Projekt-und Qualitätsmanagement, Übungsfirma und Case Studies, továbbá magyar iskolákban is általános magyar, földrajz, testnevelés óráik. Gyereknek lenni ezeknek a nebulóknak nem lesz ideje.

Jakab Péter országgyűlési képviselő szeretné megtudni a Pénzügyminisztériumtól, hogy hány vendégmunkást alkalmaznak Magyarországon. Három levelet küldött, három azonos, semmitmondó választ kapott.

Varga Judit minisztert EU-s meghallgatásán - egyebek mellett  - arról kérdezték, hogy miért ekkora a korrupció Magyarországon, miért romlik az ország pozíciója a nemzetközi szervezetek elemzéseiben. Varga szerint a külső megfigyelők rosszul látják a helyzetet. A magyar összeférhetetlenségi szabályok európai szinten is szigorúak. A magyar ügyészség kiemelten üldözi a korrupciót, a bejelentők különleges védelmet élveznek. Szerinte nem jönne ennyi külföldi befektetés Magyarországra, ha az üzleti élet szereplői aggódnának a korrupció miatt. 

Nem is kell! Seszták Miklós volt miniszter, képviselő, turisztikai főfelelős városa, Kisvárda, a Kelet Felcsútja, a magyar Disneyland 16 ezer lakosa a tanú: a város adófizetői milliárdokból gyarapodott igen jelentősen, így lett néhány év alatt új stadionja, fedett focicsarnoka, sportcsarnoka, atlétikai stadionja, lőtere, termálvizes lórehabilitációs központja, vízicsúszda-parkja.

A kisvárdai milliárdos értékű létesítmények konganak az ürességtől, minden rohad.

De legyen a végére örömhír is, ha már Magyarország ilyen jól teljesít.

Meghaladta a 1,5 milliót az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, vagyis az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel. (Az utalványok közül jó néhány már megjelent a másodlagos piacon és az uzsorások kínálatában.)  No és persze lesz nyugdíjkorrekció is a megszokott igazságos módon. Lesznek néhányan akik 160-170 ezer forint körüli emelést kapnak, és több tízezren vannak olyanok, akiknek még 5 ezer forint sem jut majd. Ezek az örömhírek Fidesz-Magyarországon! Rövidesen mehetünk voksolni.