Fidesz-trollok tobzódnak a Profil ellen

HírKlikk 2021. április 21. 10:10 2021. ápr. 21. 10:10

A Fidesz-trollok támadására panaszkodik a Profil című osztrák hetilap egyik munkatársa. Ez volt az a lap, amelynek újságírója kérdésekkel fordult a Fidesz EP-küldöttségéhez azt a találkozót követően, amelyen Orbán Viktor mellett Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Matteo Salvini olasz politikus vett részt, és amely ellen ezért a magyar köztelevízió éles támadás intézett.

A hetilap munkatársa, Joseph Gepp most megírta: a közösségi oldalakon közétett cikkei alatt támadják a trollok, és a legtöbb ilyen hozzászólásban fellelhető a magyar háttér. Sorolja a kommenteket: „Long live Orbán Viktor!”, „Liberal media/Profil = liberal fascism”, vagy „Profil = Völkischer Beobachter”. A cikkeknek, amelyekhez ezek a kommentek érkeznek, egyáltalán semmi köze sincs sem Magyarországhoz, sem Orbán Viktorhoz, egészen más témákról szólnak – áll a Profil munkatársának írásában.

Hogy miért őt választották célpontnak azok, akik a többnyire a jobboldali tekintélyelvű magyar kormány köreiben találhatók? Azért, mert két kollégája, Siobhán Geets és Franziska Tschinderle cikket írt Orbán Fidesz-pártjának terveiről, hogy az Európai Parlamentben szélsőjobboldali frakciót szándékozik alakítani, és ezzel kapcsolatban Tschinderle három kérdést küldött a Fidesznek. A dolog hullámokat vetett, az állami magyar televízió azonnal nekiment Tschinderlének, a dolog odáig fajult, hogy „szellemi zavartsággal” vádolták. A támadások alaphangja: „a liberális, hazug külföldi sajtó tisztességes magyarokat támad”.

A szerző idézi a lap egyik kommentárját, amely szerint a zavaros támadásokat a „belső hatás” motiválja. Jövőre Magyarországon parlamenti választás lesz, és a hat legfontosabb ellenzéki párt közösen lép fel Orbánnal szemben. Veszélybe kerülhet az abszolút többség, amellyel Orbán biztosította magának a teljes ellenőrzést az állam felett. A cél tehát az, hogy a szavazókat idejében egy külső ellenség ellen uszítsák.

„Ez pedig nem más, mint az eurokrata-nyugati-internacionalista-genderfertőzött-zsidó-migrációbarát liberalizmus, ami valójában kizárólag Soros György amerikai milliárdos parancsait teljesíti. Orbán és harcostársai propagandájának évek óta fő motívuma az, hogy Sorost ellenségképpé teszik. A züllöttség legújabb szüleményeként most a Profilt prezentálják. És ráengedik a kis Fidesz-trolljaikat mindenre, ami azzal összefüggésben áll, így az én cikkeimre is” – írta a szerző.

Forrás: Hírklikk