Fontos, hogy alternatívát kínáljanak Magyarországnak

Lukácsi Katalin 2023. szeptember 20. 09:30 2023. szept. 20. 09:30

Jakab Péternél inkább a rombolás és a taktikázás motivációját látom, de Vona Gáborban bízom, hogy a jó szándék vezérli. Így reagált a Hírklikknek Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke arra, hogy a közelmúltban két volt párttársa is új mozgalmat hirdetett. A versenytársi szempontokat figyelmen kívül hagyva, a pártelnök sok sikert kívánt mindenkinek, aki őszintén azon fáradozik, hogy alternatívát kínáljon Magyarországon. Mint mondta, örülne, ha tényleg beköszönne a második reformkor, de ennek meghirdetését korainak érzi.

Ritkán üdvözli egy párt, amikor egy potenciális riválisa lép a pástra, mégis ezt történt, amikor Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke rövid közleményben reagált arra, hogy volt párttársa új mozgalmat hirdetett. Ebből máris kettőre volt példa nemrég, mert zászlót bontott Jakab Péter és Vona Gábor új pártja is. Gyöngyösi Márton megkeresésünkre adott válaszából az is kiderült, miért csak az utóbbit kommentálta Facebook-oldalán. „Nekem mindig nagyon kellemetlen, amikor a volt párttársaim lépéseire kell reagálnom. Nem szeretem a más pártokról való elmélkedést. Főleg, ha azokat az én volt kollegáim hívták életre. Vona Gábor pártalapításáról kiadtam egy nagyon lakonikus közleményt” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Gyöngyösi Márton elmondta, hogy mivel ismeri Vona Gábort, tudta, hogy 2018-as hátra lépése után vissza fog térni a közéletbe, és azt is tudja, hogy 2026-ra készül. „Ha valaki ’26-ra készül, akkor kezdeményezését mostanság kell bejelenteni” – jegyezte meg a politikus, aki hozzátette azt is, hogy követve volt párttársa elmúlt években tett megnyilatkozásait, arra is számított, hogy „ideológiák között helyezi el magát, és hogy kvázi ideológiamentes, össznemzeti elképzelése van. Ezt is hirdette meg a pártja”.

„Sok sikert kívánok mindenkinek, aki jó és tiszta szándékkal azon dolgozik, hogy Magyarországnak alternatívát kínáljon. Ezt őszintén mondom. Ha csak rombolás és taktikázás áll a közéleti aktivitás mögött, azt sajnálatosnak tartom” – vallotta meg Gyöngyösi Márton, aki elmondta azt is, hogy Jakab Péter kezdeményezése esetén az utóbbit látja, míg Vona Gáborban az előbbit. „Vona Gáborban bízom, hogy a jó szándék vezérli. Ugyan még azt nem érzem, hogy elérkezett volna a második reformkor hirdetésének az ideje ebben a rettenetesen szétszabdalt országban. Ezt tehát kissé korainak és naiv elképzelésnek tartom, de én lennék a legboldogabb, ha sikerrel járna egy ilyen típusú kezdeményezés” – zárta gondolatait a Jobbik elnöke.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom