Fülig Jimmy, a megyeri polgármester – Választási csalás gyanújával nyomoznak

Veress Jenő 2019. december 7. 14:19 2019. dec. 7. 14:19

Vári Dávid polgármester, a notórius hazudozó, aki hol közgazdásznak, hol séfnek, hol nagykövetnek, hol mindnek egyben nevezi magát, tönkretette – a Dunántúl gyöngyszemének is nevezett – a rábízott Megyer üdülőfalut. Három fizetést is vett föl saját magától, de nem számolt el az általa beszedett bérleti díjakkal. Erről vallott is az RTL Házon kívül című műsorában. (Vári arról „híresült el”, hogy valamikor egy főzőversenyben kiesett.)

Igazolt legmagasabb iskolai végzettsége – tudomásunk szerint, mivel életrajzát törölte – nagyjából egy bolti eladóénak felel meg. Ennek ellenére, a hazugsága 1.22 körül megtekinthető.

A bérbeadók bevételeinek elsikkasztása, illetve amikor nem vitatja, hogy ő egy szélhámos, a Házon kívül adásában tekinthető meg:


Nem létező címmel, a „magyar vadgasztronómia nagykövete” titulussal is haknizik az országban Megyer polgármestere, Vári Dávid, akinek számos gyanús ügyéről beszámolt már a Városi Kurír. Ilyen pozíciót azonban semmilyen szakmai szervezet senkinek nem adott, ő ezt magának találta ki.

Ahogyan most éppen képzeletbeli közszolgálati tévésorozattal is ámítja a világot.

Vári fél esztendő alatt tette tönkre a tíz év alatt – a Dunántúl gyöngyszemének is nevezett – fölépített üdülőfalut tavaly megválasztott polgármesterként, Megyeren.

A Sokszínű Vidék információja szerint a korábban önzetlenül Megyer felvirágoztatásáért ténykedő – és abba nem kevés pénzt befektető – helyi ingatlantulajdonosok Vári Dávid – állítólagos séf – polgármesteri megválasztása után, azt várták tőle, hogy folytassa az elődje által megkezdett projekteket és készítsen tervet, miképpen kívánja tovább éltetni, fejleszteni az időközben világhírűvé vált falut. Erre nem került sor, mert a polgármester a saját bizniszeivel volt elfoglalva. Ugyanakkor a település egyre elárvultabb lett, felverte a gaz és megsokasodott a szemét.

De miért is pusztult le ilyen szomorúan, kevesebb mint egy év alatt Megyer?

Elsősorban azért, mert a polgármester, Vári Dávid mindössze annyit tett, hogy beköltözött a polgármesteri hivatalba, szétdúlta a patinás épület patinás berendezését. Felvette tiszteletdíját és – mivel a hivatalban élt – a rezsijét is a faluval fizettette.

Másodszor azért, mert a falugondnok lényegében nem teljesíti kötelességeit. Ezért persze nem történt semmiféle polgármesteri felelősségre vonás, hiszen a falugondnok is Vári Dávid polgármester volt. Ettől az állásától az új testület megfosztotta. Az csak mazsola a kalácson, hogy a mezőőr is Vári volt, mint saját beosztottja.

Számos kérdéssel kerestük meg Vári Dávidot is, de érdemben nem reagált.

Vári Dávid a „Magyar Vadgasztronómia Nagykövete” titulussal jár fellépni az ország különböző rendezvényeire, holott erre semmiféle jogosítványa sincs. Elsősorban a Somogy megyei vadászkamara sztárolja, de másfelé is haknizik.

Az Országos Magyar Vadászati Kamara szerint azonban:

A Vadászkamara „vadgasztronómia nagykövete” címet nem adományoz és korábban sem adományozott. Javasoljuk, hogy megkeresésével forduljon a VADEX Zrt-hez.”

Majoros Zoltán a VADEX vezérigazgatója is válaszolt: „Érdeklődéssel olvastam megkeresését, mint az egyik legnagyobb Magyarországon található vadfeldolgozó üzem működtetője és egyben a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöke.

Tudomásom szerint nem létezik magyar vadgasztronómia nagykövete cím, sem jelölő szervezet, sem státusz mely erre feljogosítana bárkit annak használatára.

A Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének alapító határozatában foglalt célkitűzés hazánk vadgasztronómiai rendezvényeinek képviselése, szervezése, de egyesületünk sem adományozott ilyen címet korábban.”

Szerencsére időközben megérkezett Vári Dávid autentikus válasza, amelyet betűhíven közlünk. (Elnézést kérve szép magyar nyelvünktől.)

Köszönöm az érdeklődést és természtesen választ adok az ö kérdésekre amiket nem polgármesteri megbiszasam kapcsolatban tet fell hanem a társadalmi munkámal kapcsolatban! Az én „kinevezésem” magyar vadgasztronomomia nagy követe egy forrgatason alakult ki es ram ragat! Aszota ezt több helyen fell let haznalva! Ez egy szóbeli megbiszas es ara jogisit fell hogy tejes odaadásal a magyar tarsadalomban nepszerüsitsem a vadhust. En tiszta szivböl es elszantsagal tejesítem ezt a megtisztelő feladatot! Az életem egyik legnagyob céljának tartom hogy a magyar konyhákon minél elterjedteben haználják és fogjasztjak a magyar vadhúst! Évi több rendeszvényen veszek részt ahol tisztelt rendeszők felkérnek mint zsűri és „nagykövet” hogy nepszerűtsem a minőségi vadhúst! Én a kamarának egy tagja vagyok mint köszel 65ezer mass vadasz magyarországon! A Tisztelt vadászkamar is örömel fogadja a tevenkedesemet ezen a területen es alapbol minden vadasztarsunkat üdvölzli aki köszeleb visszi a nem vadászoknak a mi elköteleszetsegünket! Minden ettikai kriteriumnak megfelelöen keszelem ezt a feladatot és mindiga köszös cél a lefgfontosab! Ugyan ugy a köszös projektek amelyeken iskolakban is előadast tarok a vadhúsokrol! Nagyon sok gyereknek bemutatom hogy milyen finom es egeseges a magyar vadhus es milyen büszkék lehetünk hogy ilyen jó minőségi alapanygal vagyunk ellátva a mi kis országunkban! Tavaszal egy meghivást fogadtam el Amerikában ahol szintén a magyar vadgasztronomiárol tartok előadást és bemutatom hogy milyen kincsen rejlődnek a hazánkban! Továbiakban idén megjelent az elsö vadgastro könyvem amire nagyon büszke vagyok! Ez a mú nem csak egy szakácsköny hanem egy bemutató a kül es belföldi erdeklődők számára hogy milyen kinceket rejt a hazánk! 89 recept 16 vadfaj, a 19 megyánek a jelegszetes étel vqgy elkészitési szokásai és számtalan csodalatos képek a magyar tájegységelről! Nagyon sok inspiratiot tudunk ezel a könyvel elérni és projekteket támogatni! Csak ajánlani tudom és szívesen küldünk egy dedikált példanyt az ön részére!

Remélem megfelelő válaszokat tudtam az ön kérdésekre addni!”

Miután munkatársunk érdeklődött a polgármester valódi végzettsége iránt, a válasz helyett egy terelő levelet kaptuk. (A lényeget ismét betűhíven közöljük.)

„December 14. egy újabb gasztro müssoral indulunk az M5 es a Duna es Duna world tv csatornákon es ezt biztos az ön folyamatosa tajekosztatasa nélkül nem értem volna el! Ez úton is köszönöm szépen. Es ami a legjobb es amire a legbüszkébb vagyok hogy meg kettő gasztro könyvet kivanjak megvalósítani velem együtt! Úgyhogy a valóságtalan es negatív tajekosztatas amit maga csinál a legjobb reklám nekem!"

Vári Dávid levele kapcsán érdeklődésünkre az MTVA sajtóosztálya rövid, de lényegre törő választ adott:

„Tisztelt Veress Jenő!

Semmilyen műsort nem tervezünk az ön által említett személlyel.

MTVA Sajtó Osztály”.

Összefoglalva: sem vadgasztronómiai nagyköveti címet, sem tévéműsort nem kapott sehol és senkitől. Mindez csupa további nettó hazugság.

Az újságírói megkeresésekre adott válaszai távol állnak az igazságtól. Lapunk fel kívánja göngyölíteni Vári Dávid polgármester minden egyéb kijelentésének valóságtartalmát is. Ahogyan azt ugyancsak, hogyan nyerte meg két szavazat többséggel az októberi választást úgy, hogy ismeretleneket jelentett be olyan ingatlanokba, amelyek tulajdonosai erről nem is értesültek.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy választási csalással kapcsolatos bűncselekmények gyanújával nyomozás folyik Megyer ügyében. Összeférhetetlenség miatt a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság helyett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrségre helyezték át az eljárást.

Időközben két Facebook csoport is alakult. Az egyik a „Mentsük meg Megyert Vári Dávid séf ámokfutásától”, a másik a „Vári Group Kft. és Vári Dávid Séf károsultjai”.