Furcsa játékba kezdtek Gyurcsányék

HírKlikk 2020. március 7. 06:32 2020. márc. 7. 06:32

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy halassza el a tavaszra tervezett nemzeti konzultációt és az összes „propagandaköltséget" fordítsa a koronavírus-járvány elleni védekezésre – olvasható az MTI március 6-án kiadott, a DK ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatójáról szóló tudósításában.

Akik egy kicsit is jobban figyelemmel kísérik az ellenzéki oldal történéseit, azoknak ismerős lehet a mondat, ugyanis ezt előtte Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának vezetője mondta ki az ATV Nap híre koronavírussal foglalkozó műsorában március 4-én: „azonnal állítsák le a nemzeti konzultációt, és annak az összegét csak az egészségügyre fordítsák”.

A héten egyébként nem ez volt a DK egyetlen „fáziskésése”, a családi házak szigetelése is csak azután lett fontos Gyurcsányéknak, miután az MSZP megszólalt az ügyben. A Népszava március 4-én reggel megjelent száma külön cikkben számolt be Tóth Bertalan MSZP-elnök Facebook-bejegyzéséről, amelyben azt vetette fel, hogy ha a kormánynak valóban nagyon fontos a klímavédelem, ha a kormánynak valóban kiemelt célja a családok lakhatásának támogatása, akkor miért hagyták el az energiastratégiából az otthonok energetikai korszerűsítését támogató célzott programot?

Még aznap délután közleményt adott ki a DK az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, megállapítva abban, hogy a kormány klímavédelmi terve nem foglalkozik a családi házak szigetelésével.