Gattyán György indulni akar a választáson

HírKlikk 2021. november 23. 17:57 2021. nov. 23. 17:57

Mozgalmából pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Az egyik leggazdagabb magyar szerint jók az esélyeik, hiszen az emberek változást akarnak, a múltat pedig végre maguk mögött tudnák.

Kutatást végeztek Gattyán Györgyék arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben akarnak a magyar emberek változást. Az eredmény az lett, hogy mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani – jelentette ki a milliárdos Friderikusz Sándor műsorának előzetesében, amit az Index vett észre. Azt mondta, a papírforma szerint akár nyerni is lehet. 

A nagyvállalkozó nemrég jelentette be Digitalizáljuk Magyarországot! elnevezésű mozgalmát, amely lényegében grandiózus álláshirdetésnek felel meg: „Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében – fogalmaz a felhívásban arra utalva, hogy fel kell pörgetni itthon a digitalizációt. – Magyarország választás előtt áll, de ez a választás nem a politikáról szól, hanem arról, hogy akarunk-e ismét világelsők lenni” – hívja fel a figyelmet az üzletember.

Gattyán György 2001-ben alapította meg internetes vállalatát, a Doclert, és rekordidő alatt több száz millió dolláros globális tényezővé fejlesztette. A Forbes a száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cég listáján tavaly már 175 milliárd forinttal a második helyet foglalta el. 

Forrás: Index