Gattyán újra ringbe lép

HírKlikk 2023. október 23. 09:30 2023. okt. 23. 09:30

A Megoldás Mozgalom is indul a 2024-es uniós választásokon.

Huszár Viktor, a MEMO elnöke a párt október 23-i megemlékező videójában arról is beszélt, hogy „a mozgalom sem a jelenlegi kormányzó pártokban, sem az ellenzéki pártokban és azok szövetségeiben sem látja azt a fajta szellemiséget, amit 67 évvel ezelőtt szüleink, nagyszüleink képviseltek, amiért életüket áldozták”.

A Gattyán György alapította Megoldás Mozgalom ezért úgy döntött, hogy önállóan indul és saját listát állít az uniós választásokon, közölte Huszár. Mint mondta: új politikai programot dolgoznak ki a nemzet újraegyesítése érdekében és olyan új együttműködésen alapuló politikai kultúrát hoznak létre, amely nincs a magyar politikában.

Hozzáteszi, minden politikusnak előbb-utóbb lejár az ideje, főleg, ha már kapott elég időt, hogy bizonyítson – tette hozzá. „Ki kell jelentsük, hogy a 12 évi kétharmad után túlzásba ment az a hiba, hogy olyan emberek is a hatalom közelébe kerültek, akik aztán a legkevésbé sem szolgálják Magyarország érdekét.”

Tavaly májusban a Telex azt írta, az ellenzéki pártok szerint Gattyán valamiféle alkut kötött a Fidesszel, és azért indult el a választáson, hogy szavazatokat vegyen el az ellenzéki összefogástól. Annyi derült ki, hogy a kormány által is pénzelt Columbus Magántőkealap 900 millió forint pénzbeli hozzájárulással segítette meg Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-jét. Emellett persze látszott az is, hogy a kormányzati média nem úgy kezeli a MeMo-t mint a többi ellenzéki pártot: sokszor kifejezetten pozitívan és sosem ellenségesen írtak róluk, miközben egymást követték az ellenzéket gyakran konkrét hazugságokkal lejáratni igyekvő anyagaik.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom