Georgia elnöke tényleg megvétózta a külföldi ügynökökről szóló törvényt

HírKlikk 2024. május 18. 20:30 2024. máj. 18. 20:30

Georgia államfője szombaton bejelentette, hogy megvétózta az ország törvényhozása által kedden elfogadott, külföldi ügynökökről szóló törvényt, amely ellen hetekig tüntettek Tbilisziben.

Szalome Zurabisvili elnök szombaton azzal indokolta döntését, hogy a törvény ellentétes az ország alkotmányával, és szembemegy minden európai normával – írja az Index.

A georgiai elnök már korábban bírálta a kormányzó Georgiai Álom – Demokratikus Georgia kormánypárt által beterjesztett törvény elfogadását és – mint arról mi is beszámoltunk – jelezte, hogy élni fog vétójogával.

A vitatott törvény előírja, hogy azok a szervezetek, amelyek anyagi eszközeik több mint 20 százalékát külföldről kapják, külföldi ügynökként regisztráltassák magukat.

A kormánypárt elegendő többséggel rendelkezik a parlamentben ahhoz, hogy felülbírálja Zurabisvili vétóját, és várhatóan ezt a következő napokban meg is teszi.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom