Gődény és Lenkei vírusszkeptikus oldalát is letiltotta a Facebook

HírKlikk 2020. szeptember 24. 14:25 2020. szept. 24. 14:25

Csütörtök reggelre vált elérhetetlenné a Gődény György által létrehozott „Normális élethez ragaszkodók” nevű csoport és ez történt Lenkei Facebook-oldalával is.

A Szeretlek Magyarország vette észre, hogy mind a szcientológus orvos oldalát, mind Gődény csoportját letiltotta a Facebook.

Mindkét szereplő ismert volt az utóbbi időben vírus-szkeptikus magatartásáról: részt vettek többek között a szeptember elején a budapesti Szabadság téren tartott (és más nagyvárosbeli) maszkellenes és vírus-megkérdőjelező tüntetésen is.

Dr. Lenkei Gábor a tavaszi első hullám idején azzal lett híres, hogy azt állította, belefeküdhetne akár egy „kád koronavírusba” is, akkor sem lenne semmi baja.

Pontos okot egyelőre nem lehet tudni a tiltásról, ami az Apaszív Egyesület, hasonlóan vírus-szkepiktus oldalát is érintette, de valószínűsíthető, hogy a Covid-19-cel kapcsolatos álhírek terjesztése miatt jelentették olyan sokat, hogy a Facebook lépett az ügyben. Az eddig Maszktalanok néven létező csoport egyelőre MKTLNK néven továbbra is elérhető.