Gődény újra akcióban a Kossuth téren

HírKlikk 2021. június 20. 18:08 2021. jún. 20. 18:08

Gődény Györgyre, a magyar járványtagadó mozgalom gyógyszerész-celeb vezéralakjára az általa szervezett tüntetésen úgy 500 ember volt kíváncsi a Parlament előtt, 35 fokos hőségben.

Gődény röviden köszöntötte a tüntetőket, arról beszélve, hogy az oltás valójában emberkísérlet. Az első felszólaló, Pócs Alfréd traumatológus és őstörténet-kutató, a Hunfokos Szövetség elnöke felhívta a figyelmet, hogy itt a napforduló, a teremtő isten ünnepe. Szerinte őseink „a Napban azonosították a teremtő istent és Jézus Krisztust”, ami ugyan nem igazán ősmagyar-kompatiblis gondolat, ám kiválóan passzol az Emmit vezető Kásler Miklós által létrehozott Magyarságkutató Intézet pozsonyi csatáról szóló animációs filmjéhez. Később rátért az emberkísérletet jelentő oltásokra, amelyekkel chipeket juttatnak be az ember szervezetébe, ott aztán már „irritája a kapillárisokat, a belső érfalat”, és „eljuthat az agyba, a csontvelőbe”, mindenhova. A cél egyszerű: az emberből programozható robotot akarnak csinálni. És ez már nagyon közel van.

Pócs és az utána felszólaló, doktori előtaggal bemutatottak – szakpszichológus, gyógyszerész, traumatológus – arról beszéltek, hogy a vírus nem veszélyes, majd arról, hogy milyen gyanús, hogy most épp visszaszorulóban van a járvány. A felszólalók rávilágítottak, hogy ez a politika húzd-meg-ereszd-meg játéka, amely egy kicsit megjutalmaz, ha jól viselkedünk – oltakozunk, meghunyászkodva maszkot viselünk – de aztán majd újra előveszik a korlátozásokat, ha úgy diktálja az érdekük azoknak, akiknek úgy diktálja.

Az egyik felszólalásból kiderült, hogy a világ vezetői titkos egységbe van kovácsolva, hogy belénk juttassák az emberek irányíthatóságát biztosító vírust. Az első közepesen nagy tapsot az aratta, amikor Pócs az oltatlansági igazolvány bevezetéséről beszélt, amit Gődényék készítettek el, és több vendéglátóhely kész elfogadni – bár nem világos, hogy pontosan mire fogadják el.

Sokkal nagyobb tapsot kapott az a természetgyógyász, életmód-tanácsadó terapeuta, aki arról beszélt, hogy minden politikai erőt utál, és, hogy a Parlamentben lévők gyávák, és „nagyon jól tudják, hogy százezerszer erősebbek vagyunk szívben, lélekben.”

 „Négymillió embernek nincsen képviselete a Parlamentben, valamilyen módon azonban meg kell jeleníteni az ő érdekeiket is” – mondta a Telexnek Gődény György. Attól nem tart, hogy a vasárnapi rendezvényen elhangzottak miatt rémhírterjesztés címen indulna ellene eljárás, mert ilyenek korábban is voltak, de nem jutottak messzire. Igaz, van egy ügy, mondta, amely vádemelési javaslattal már az ügyészségnél van, de szemlátomást nem számol azzal, hogy ez érdemi következményekkel járna.

A 2018-ban egyszer már pártot gründoló gyógyszerész egyelőre lebegteti annak a lehetőségét, hogy 2022-ben egy új párttal vágjon neki a választásoknak. „Akkor állok az élére, ha van tömegbázisa. 2018-ban azt gondoltam, van rá igény, de nem volt meg” – mondta, de szerinte a helyzet megváltozott, Gődény úgy véli, a kormány a járványt logikátlanul kezelte, az oltást kifogásolók bázisa közösségi szervező erőt jelenthet. „Ez az utolsó rendezvényem, többet ilyet nem szervezek, megnézzük mekkora az igény. Ha van, akkor továbbmegyek, és megint vállalom, hogy céltábla legyen belőlem” – mondta.