Göncz Árpádra emlékeztek

HírKlikk 2024. október 5. 17:45 2024. okt. 5. 17:45

A III. Köztársaság első elnökére, Göncz Árpádra emlékeztek halálának (2015. október 6.) 9. évfordulója alkalmából a főváros II. kerületében.

A II. kerületi Önkormányzat és a Göncz Árpád Alapítvány közös rendezvényén emlékeztek a III. Köztársaság első elnökére pénteken. A megemlékezésen beszédet mondott Göncz Kinga, Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere és Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumának elnöke. A rendezvényen részt vett Iványi Gábor is.  

„9 éve nincs velünk Göncz Árpád. Idén is együtt emlékeztünk rá, és most is érezhettük, hogy kicsit másképp osztjuk meg egymással emlékeinket” – írta közösségi oldalán Örsi Gergely. 

Árpi bácsi emlékének felidézése ezzel nem ért véget. Ugyanis október 5-én és 6-án látogatható Göncz Árpád egykori rezidenciája, kiállítással, videószobával. Mindkét nap 11 és 15 órakor vezetést tartanak. A nyílt hétvége alatt megvásárolható Göncz Árpád Életem című könyve.

„Természetes érzés a szomorúság, hiszen már nincs velünk, de történetei és emlékeink segítségével megjelenik a rá oly gyakran jellemző félmosoly, és felidéződik valamennyi derű abból, amit ránk hagyott” – fogalmazott Őrsi Gergely.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom