Gulyás Balázs: a korrupció tankönyvi példája Orbán Viktor utolsó nyaralása

HírKlikk 2023. szeptember 29. 09:50 2023. szept. 29. 09:50

Amit nekünk elküldenek – és van benne hírérték –, az nálunk meg fog jelenni, akár a kormánypárti, akár az ellenzéki oldalt érinti – mondta a Klikk TV Tíz című műsorában Gulyás Balázs, a Gulyáságyú Média alapítója, főszerkesztője, miután ők közölték elsőként Orbán Viktorról azt a videót, amelyen az látszik, hogy Horvátországban úszott egyet a tengerben. Az újságíró elmondta, egy ilyen képsor közzététele nem olyan egyszerű, mint mások gondolnák.

Először csak egy képkockát kaptam a videóból és annyi plusz információt, hogy úgy tudni, az a villa, ahova bement a miniszterelnök, egy magyar üzletemberé vagy üzletasszonyé, de a helyiek sem tudták kié, csak annyit, hogy magyar pénzemberé – kezdte a munkamenet bemutatását Gulyás Balázs. „Elküldte a videót az illető, és azt is megtudtam, hogyan készült a felvétel, sőt, azt is tudom, hogy hány percet úszott a miniszterelnök az Adriai-tengerben. Még ilyen részleteket is megosztott velem – 10 percet egyébként –, és elkezdtünk nyomozni. A horvát ingatlan-nyilvántartást megnéztük, ellenőriztük, hogy egészen biztosan Ungár Péter testvéréről van-e szó, összevetettük a magyar céginformáció adataival, a cím stimmelt. Két hétig tartott a munka, és addig nem beszélhetsz senkinek, nehogy ellődd a poént, és ne kezdjen el terjedni, hogy mi az, amin dolgozol.”

Hozzátette, az unió 26 másik országában egy ilyen eset miniszterelnök-buktató lenne, és a sztori azért érdekes, mert egy ellenzéki vezető testvérének a villájában vendégeskedett Orbán Viktor, de még ennél is fontosabb – mondta –, hogy egy olyan oligarcháról van szó, aki szerződésben áll a kormánnyal. Gulyás Balázs rámutatott, a korrupció tankönyvi példája, hogy attól a cégtől vagy embertől kap egy ország vezetője valamilyen juttatást, akivel később szerződik, mint az állam képviselője.

„Abból is látszik, hogy az a vágyott polgári Magyarország mennyire nem valósult meg, amit Orbán Viktor már az első ciklusban meghirdetett és vonzó cél volt, hogy olyanok, akik kifejezetten Fidesz- vagy Orbán-ellenesek, még ők is jöttek hozzám, hogy mi az az ötszázezer vagy egymillió (ennyibe kerülhetett a pár napos nyaralás – a szerk.) … akkor lenne itt polgári Magyarország, akkor indulhatnánk el ezen az úton, ha egy forint is fájna, nemcsak az ellenzékieknek, hanem a fideszeseknek is.”

Mint mondta, nem volt olyan illúziója, hogy ez az eset felháborítja a magyar társadalmat.

Elköteleződés

Gulyás Balázs szerint, ahhoz, hogy egy ilyen médiaplatform elinduljon, mint a Gulyáságyú Média, kell elköteleződés a haza iránt, nem szabad elfogadni, hogy mit tesz vele a Fidesz és ezt szeretné bemutatni a közönségnek anélkül, hogy elferdítené. „Másrészt ebben megtaláltam önmagam, egy célt, amihez van affinitásom. Itt nagyokat kell lőni, Trombitás Kristóf karlendítését is mi hoztuk ki, az iváncsai akkugyárból is hoztunk több anyagot, amikor a munkások elkezdtek sztrájkolni. Az alapkoncepció, hogy nagy, átfogó anyagokat kell kiadni, olyanokat, amelyek máshol nem jelennek meg. Leleplezéseket, oknyomozó anyagokat, videókat készítünk és az egész Gulyáságyú Médiának gerince a podcast.”

Van egy tanácsadó testülete a lapnak, felkértem Pálinkás Józsefet, Bod Péter Ákost és Jeszenszky Gézát, ők hárman biztosítékai annak, hogy ez milyen szellemiségű és világnézetű lap kíván lenni – tette hozzá.

Gulyás Balázs azt is elmondta, amióta napvilágra került Orbán Viktor úszós videója, azóta nagyon sok hasonló érkezett, ezeken elkezdtek dolgozni, de jönnek olyan anyagok is, amiket nem lehet közreadni, mert nincs bizonyíték, „de az a dolgunk, hogy kinyomozzuk.”

A Klikk TV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom