Gulyás elárulta, hogy miért duplázza meg az SZFE költségvetését a kormány

HírKlikk 2020. október 1. 17:45 2020. okt. 1. 17:45

Megduplázza az SZFE költségvetését a kormány. Ahogy azt a kuratórium kérte, az eddigi büdzsé dupláját, 3 milliárd forintot biztosít a kormány az intézmény működésére.

A kormány célja továbbra is az, hogy az ország működőképes maradjon. (..) A legfontosabb szám számunkra továbbra is a foglalkoztatottság, ez mutatja a védekezés sikerességét a gazdaság területén – idézi a 444 a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését. 

Jelenleg 4,5 millió feletti a foglalkoztatottak száma, tette hozzá Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A szerdai kormányülésen döntöttek a határzár fenntartásáról és a Színház- és Filmművészeti Egyetem jövő évi költségvetéséről. 

A kuratórium kérésének megfelelően, az eddigi büdzsé dupláját, 3 milliárd forintot biztosít a kormány az intézmény működésére. Ebből 1,5 milliárd forint jut a képzésekre, bérrendezésekre, 150 millió forint pedig az ideiglenes campus bérlésére megy.

„A kormány egyetlen feladata az egyetem költségvetésének biztosítása. Aki tüntetni akar, tüntethet, aki tanulni, annak biztosítani kell a körülményeket, hogy tanulhasson”

– jelentette ki Gulyás.