Gyorshír: Pennsylvaniában is fordított Biden, szinte bizonyos, hogy ő lesz az új elnök

HírKlikk 2020. november 6. 15:05 2020. nov. 6. 15:05

660 ezer szavazatnyi hátrányt ledolgozva, Pennsylvaniában is átvette a vezetést a demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden. Bár még odébb van a végleges eredmény, innen kezdve, nehezen képzelhető el, hogy Trump ismét képes lenne fordítani, mivel a levélszavazatok többsége a demokratáktól érkezett már eddig is. Ha pedig Biden elviszi Pennsylvaniát, akkor azzal meg is nyerte a választásokat. Egyes elemzők szerint, akár harmincezer szavazattal is nyerhet az államban

Amire az elemzők már számítottak, megtörtént a fordulat a legfontosabb csatatér államként kiemelkedett Pennsylvaniában. Az állam 20 elektori helye ugyanis elegendő lenne már Bidennek a végső győzelemhez, akinek azért maradna mozgástere anélkül is, miközben azonban Trump számára elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyben maradjon az esetleges győzelemért vívott küzdelemben. 

Ám erre sok esélye nincs, mivel erősen demokrata többségű körzetek levélszavazatainak megszámlálása van már csak hátra. A CNN elemzői szerint, akár hatvanezer szavazattöbbséggel is nyerhet végül a demokrata párti kihívó. Biden csapata már napok óta azt jósolja, hogy kényelmesen be fogják húzni az államot.

Ezzel a második államban fordított az elmúlt órákban Biden. Georgiában – mint megírtuk – magyar idő szerint, délelőtt vette át a vezetést. Azóta tovább növelte előnyét, a szavazatok 99 százalékának megszámlálása után, már 1096 szavazattal vezet, s a még hátralévő voksok zöme is minden előjel szerint az övé lesz, azaz még nagyobb arányban nyer(het) ebben a déli államban. 

Az elnökválasztás legutóbbi fejleményeiről itt írtunk.