Gyurcsány: Az önök kezébe adjuk Magyarország sorsát

Kátai B. Zsolt 2018. szeptember 21. 20:08 2018. szept. 21. 20:08

Megtelt a belvárosi Klauzál tér a DK mai Ellenállás tüntetésén Szegeden. A rendezvény fő szónoka Gyurcsány Ferenc volt, aki arról beszélt, hogy a mai demonstráció is egy láng, amely segíthet ahhoz, hogy egyszer nagy tűz legyen. 

A DK elnöke azt mondta, minden perc károkozás, amit Orbán hatalomban tölt, és muszáj ezen mihamarabb változtatni. Gyurcsány arra emlékeztetett, hogy a nem tisztességes áprilisi választáson is többen szavaztak a Fidesz ellen, mint mellette, márpedig ennek erőt kell adnia a küzdelemhez.

A korábbi miniszterelnök úgy látja, az ellenállás ereje és sikere az embereken múlik. A politikusok a parlamentben is végezzék a dolgukat, kérjék számon a hatalmat, de a változáshoz szükséges erő a nép kezében van.

Beszéde végén Gyurcsány megígérte, hogy folytatják a tüntetés sorozatot, és hogy a DK ott lesz a készülődő egyéb rendezvényeken is, például a Nagy Imre-szobor megmentésére szervezett vasárnapi demonstráción.

A mai szegedi tüntetésen felszólalt még Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság budapesti elnöke, Veres Dávid, önkormányzati képviselő és Kaczur Ágnes történész.