Ha már van 560 milliárd, költsük a magyar egyetemekre!

HírKlikk 2021. június 4. 12:45 2021. jún. 4. 12:45

A Fudan Egyetem körüli történések is azt bizonyítják, hogy a magyar politikai életben nem lehet értelmes vitákat folytatni – mondta a Klikktv-ben Kuncze Gábor. Gábor György filozófus szerint pedig észre kell venni, hogy az ország a nyugat része lehetne, de visszatoljuk Ázsiába.

Az utcanevek megváltoztatásával kapcsolatban a volt belügyminiszter rámutatott, az ellenzék nem tud mást tenni, mint performanszokkal helyettesíti az érvelést. Úgy fogalmazott: „csettint egyet az Orbán és holnap kétharmaddal elviszi a területet és viszontlátásra Hongkong utca.”

Kuncze Gábor ezzel kapcsolatban kérdéseket is felsorolt.

„Van 560 milliárdunk, akkor miért is nem költjük ezt a magyar felsőoktatásra? Miért nem fizetjük meg az oktatatókat? Miért nem hozunk ide világhírű professzorokat? Miért nem szereljük fel az egyetemeinket, felsőfokú intézményeinket informatikai rendszerekkel?”

Gábor György, mint egyetemi tanár hozzátette, nemcsak az egyetemre kell figyelni Kínával kapcsolatban. Ott van a Budapest-Belgrád vasútvonal, amelyet sokéves titok övez, értesülhettünk a problematikusnak mondható kínai vakcinabeszerzésről, amely ebben az esetben nem az oltóanyag hatékonyságáról szól. A filozófus rámutatott, az egyetemek autonómiát élveznek.

„Az egyetem már a középkorban is stratégiai ágazatnak számított. A kínai civilizáció egésze falóként hatol be a nyugati civilizációba, annak biztonságpolitikai következményeivel, a tudás átadásának és milyenségének következményeivel.”

Gábor György arra is emlékeztetett, hogy az ország a nyugat része lehetne, de visszatoljuk Ázsiába.

„Magyarország ezidőtájt a kereszténység legnagyobb védőangyala. Azt az országot és azt a civilizációt fogadjuk be, amely a konfucianizmusra felépült civilizáció és ahol komoly keresztényüldözések történnek.”

 

Forrás: Hírklikk