Hány férfi kell egy kibővített útszakasz átadásához?

Föld S. Péter 2019. szeptember 26. 06:14 2019. szept. 26. 06:14

Akárhány. Vagy, még annál is több. És kell persze két nő is. Hogy valami mutatós is legyen a képen. Ha már normális dolog nem látható. A felvétel egyébként a 21-es főút Tar és Mátraverebély közötti, kétszer kétsávossá bővített bátonyterenyei szakaszának átadásán készült.

Nézzük meg alaposan a fotón szabad szemmel is jól kivehető férfiembereket, és tegyük fel magunknak a kérdést: vennénk valamelyiküktől használt autót?

Na ugye.

De ők nem is azért vannak, hogy használt autót sózzanak ránk, hanem azért sorakoztak fel rendezetten egymás mellé, mert azt gondolják, hogy nem sokkal az önkormányzati választás előtt segítsék a képviselőjelöltjüket. Ezeknek az uraknak és főnökeiknek ugyanis az a kényszerképzetük, hogy ha beállnak egy átvágandó szalag mögé, akkor a jelöltjüknek megnő az esélye a győzelemre, mert az emberek egymás kezét-lábát törik, hogy rá szavazhassanak.

Komoly férfiakat látunk a fotón, vélhetően családos emberek, megannyi élettapasztalattal a hátuk mögött. Kudarcok, sikerek, bátorságnak álcázott megalkuvások sorozata egyetlen képbe sűrítve.

Eredetileg tízen voltak, de aztán az a kis elkéső, akinek csak a második sorban jutott hely, megpróbált odaférkőzni közéjük. Hogy neki is jusson a dicsőségből. Ha már olló nem jutott neki. De nem is kell, ha úgy adódik, lazán átharapja a ráeső szalagdarabot.

A nők meg azért kellenek, hogy még a leghülyébb választópolgár is lássa: családbarát kormányunk rájuk is gondol. Csak ollót nem ad a kezükbe, mert az veszélyes, a használatához annyi intelligencia kell, amennyi csak férfiemberekben lehetséges.  

Ha elkészült a fotó, mehetnek vissza szülni, s ha sikerrel vették az akadályt, irány a keresztény szabadság: várja őket a konyha.