Havas Henrik: Fábry Sándor egy olvasatlan, műveletlen hülye

HírKlikk 2021. január 13. 05:30 2021. jan. 13. 05:30

A múlt év végén Gulyás Márton meghívására újra összeült az egykor kivételes népszerűségnek örvendő Heti Hetes című műsor szereplőgárdájának jelentős része, így Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László és Ónodi György, a show volt főszerkesztője, hogy együtt emlékezzenek vissza a műsor legemlékezetesebb, legvitatottabb pillanataira.

Ekkor került szóba a Heti Hetesben időnként szereplő Fábry Sándor is. Havas elmesélte, egyszer meghívták őt és tévés kollégáját egy vitára, ahol a tanár úr szerint a showman képtelenségekről beszélt – írja a sorry! magazin.

– A miskolci egyetem politológiai professzora meghívott, hogy vitatkozzam Fábry Sándorral. Volt még egy meghívott, de ő szóhoz sem jutott. A lényeg: elhűlve hallgattam, amint Fábry előadja hatszáz hallgatónak, hogy a rózsadombi megállapodás volt az, ahol eldöntötték a rendszerváltást, és előre leosztották a lapokat. Amikor szóhoz jutottam, feltettem a kérdést: „Sándor, szerinted így zajlott a rendszerváltás?” Azt mondta: „Igen, így!”. Fábry akkor azt mondta, hogy őt lenézem, egy olvasatlan hülyének állítom be, és onnantól kezdve nem állt velem szóba, nem vállalt velem semmilyen vitát. Egy olvasatlan, műveletlen hülye! Az, hogy tehetséges, és jól adta elő magát, az egy dolog – fejtette ki a Partizán című YouTube-műsorban Havas Henrik.

Forrás: sorry! magazin