Hazudott a Sajtóklub – Pert nyert a HírTV ellen a Mazsihisz

Harkai Péter 2020. március 26. 19:30 2020. márc. 26. 19:30

Mivel a HírTV műsora valótlanságokat állított a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéről, emiatt indult sajtóper, amit jogerősen is megnyert a Mazsihisz, amely a történtek miatt, büntetőjogi eljárást is kezdeményezett a Sajtóklub című műsor egyes szereplőivel szemben – közölte honlapján a szervezet.

A bíróság – részleges pernyertességre figyelemmel – kötelezte a televíziót egyes valótlan tényállításainak helyreigazítására, amelynek a szerkesztőség hétfőn este eleget tett.

A helyreigazítás szerint, a HírTV valótlanul állította a 2019. augusztus 19-i Sajtóklub című műsorban, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége igyekszik szövetkezni a Jobbikkal, a Jobbikot legitim partnernek tekinti, illetve hogy a Mazsihisz egy antiszemita párttal állna össze. Valótlanul állította továbbá a KESMA hírcsatornája, hogy a Mazsihisz azóta is használja a kommunista rendszerben szerzett ingatlanokat és nem szakított az ÁVH-s kommunista múltjával.

A Mazsihizs jelezte: a HírTV-vel szembeni eljárások ezzel nem értek véget, az adás egyes szereplőivel szemben – magánvádas büntetőeljárás keretében–  rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt feljelentést tett, és az ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon már folyamatban van.