Hiába Tarlós ígérete, idén is lesz őrület a Duna fölött

HírKlikk 2019. január 31. 07:14 2019. jan. 31. 07:14

Korábban maga Tarlós István főpolgármester mondta, hogy ha minden ugyanúgy lesz, mint legutóbb, nem ad zöld utat a versenynek.

Idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten, méghozzá az energiaital márka honlapjának tanulsága szerint július 13-14-én - szúrta ki az Index. 

A repülőgépek szokás szerint a Duna felett, a Parlament előtti szakaszon kerülgetik majd az akadályokat és mutatják be trükkjeiket. A hír azért is érdekes, mert a tavalyi hasonló esemény hetekig tartó lezárásokat és káoszt hozott, aminek végén Tarlós István főpolgármester is megszólalt: mint akkor fogalmazott, ha 2019-ben is hasonló feltételekkel akarják megszervezni a versenyt, akkor vétózni fog. Ezt a bejelentést akkor sokan örömmel nyugtázták, hiszen nemcsak az útlezárások, hanem a gépek által keltett zaj is jó néhány fővárosi lakos életét megkeserítik a rendezvény idején.

Az LMP akkortájt petíciót is indított, hogy tiltsák be a versenyt, álláspontjuk szerint ugyanis nem elég, hogy elviselhetetlen zajjal jár, ezért a főváros még fizet is. Az Index szerint annak, hogy Budapest mégis szerepel a naptárban, két oka lehet. A kedvezőbb forgatókönyv esetén a szervezők tettek ígéretet arra, hogy ezúttal a lakosok számára zökkenőmentesebb lesz a viadal.

Egy másik, aggasztóbb változat szerint viszont a Red Bullnak 2020-ig élő szerződése van a budapesti versenyekre, úgyhogy azt sem lehet kizárni, hogy nem is volt semmiféle egyeztetés, és az idei, sőt a jövő évi verseny is pont ugyanúgy zajlik majd le, mint a tavalyi.

Forrás: Index