Hidvéghi: azért támadják Magyarországot folyamatosan, mert kereszténydemokrata

HírKlikk 2019. december 19. 11:36 2019. dec. 19. 11:36

„Az Európai Unióban tapasztalható jogállamisággal kapcsolatos aggályok" miatt ülésezett hétfő este az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) Bizottsága Strasbourgban. Az ülésen szó volt többek között a két, hetes cikkely szerinti eljárás alá vont tagállamról: Magyarországról és Lengyelországról is.

Hidvéghi Balázst, a Fidesz EP-képviselőjét, a LIBE bizottság tagját arról kérdezte a Mandiner, hogy történt-e az ülésen bármilyen változás a korábbi vitákhoz képest. A képviselő szerint, érdemi változás nem történt, ugyanakkor a Magyarországgal szemben zajló hetes cikkely szerinti eljárással kapcsolatban a bevándorláspárti baloldal újabb és újabb jogállamisági aggályokat igyekszik találni. A színházak és a művészet szabadságának csorbításáról beszélnek, ami teljes abszurditás – fogalmazott a politikus.

Hidvéghi szerint a baloldal vádjaiban közös – ahogy korábban is fogalmazott – megalapozatlanok a vádak, amelyekre a magyar kormány az eddigiekben is többször válaszolt. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány mint eddig, ezután is nyitott a párbeszédre és a tárgyszerű vitára, de a Magyarországgal szemben indított hetes cikkely szerinti eljárás jogi köntösbe bújtatott politikai támadás, amely minden objektivitást nélkülöz, és kettős mércén alapul.

A baloldali képviselőket nem befolyásolják a tények. Egy előre elkészített vélemény alapján, folyamatosan támadják Magyarországot. Politikai jellegű támadásról, értékrendbeli küzdelemről van szó. Ők azért támadják az Orbán-kormányt és Magyarországot, mert mi határozott és kemény bevándorláspolitikát folytatunk, és karakteres, vállaltan kereszténydemokrata, nemzeti alapokon álló kormányzást valósítunk meg. Nemet mondunk a liberális erők által erőltetett multikulturális társadalomképre és a bevándorlásra – fogalmazott a képviselő. A magyarok többsége ezt támogatja, ami nagyon zavarja a választásokon rendre alulmaradó bevándorláspárti képviselőket – tette hozzá.

Forrás: Mandíner