Hidvéghi: Politikai hadjáratot folytattak Várhelyi ellen

HírKlikk 2019. november 16. 11:07 2019. nov. 16. 11:07

A bevándorláspárti oldal kizárólag politikai támadásra használta fel a magyar uniós biztos-jelölt meghallgatását jelentette ki Hidvéghi Balázs néppárti EP-képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus szerint az ellenzéki pártok hetek óta azon dolgoztak Brüsszelben, hogy a magyar jelöltet elgáncsolják.

Olvastam a kinti balliberális sajtónak a vezér újságját, a Politico-t. Azt írta, hogy egy kisebb fajta meglepetés ribilliót keltett az, hogy Várhelyi Olivért nem engedték tovább, minek tulajdonítják ezt a baloldali és zöld képviselők? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

"Nem szokás belső, nemzeti politikai vitákat ilyen szinten az európai színtérre kivinni, ez is, ha úgy tetszik egy hungarikum, hogy a magyar bevándorláspárti ellenzék ilyen görcsösen, megátalkodottan teszi, ez elve szokatlan.

Másrészt arról van szó, hogy az Európai Unió egyik alapvető intézményének a működését gátolják ezek az akciók, hiszen az Európai Bizottság akkor tud felállni, ha szavazni tud a teljes egészéről az Európai Parlament, itt már eleve csúszásban vagyunk a korábbi események miatt és az a helyzet, hogy minden tagállami kormány egy biztost jelöl az Európai Bizottságba, ahhoz kormányra kell kerülni egy adott országban, hogy az ember jelölni tudjon, ha a magyar ellenzék frusztrált azért mert nem ők jelöltek, hát akkor nyerjenek választást Magyarországon, erre ugye nem voltak képesek hosszú évek óta.

Én értem, hogy ez ügyben nem boldogok, de mégiscsak szégyenletes az, hogy magyar érdekek ellen lépnek föl és az ország érdekérvényesítő erejét gyengítik és támadják most már" -  mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.