Horváth Csaba: Saját színháza lesz Zuglónak

Csanádi Dávid 2019. október 8. 13:51 2019. okt. 8. 13:51

A szocialisták tovább folytatnák a Négy Pillér-programot, azaz biztonságos, fejlődő, zöld és gondoskodó Zuglóban gondolkoznak. Horváth Csaba polgármesterjelölt méltatta a kerület elmúlt öt évében tapasztalt fejlődést, de jelezte, hogy van még mit tenni a következő ciklusban is.

Kedden délelőtt a zuglói Stefánia pizzériában tartotta programismertető sajtótájékoztatóját Horváth Csaba, az ellenzék közös polgármesterjelöltje és Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője.

Tóth Csaba bevezetésképpen beszámolt a hamarosan záruló önkormányzati ciklus sikereiről. Mint mondta, a négy pillérre épülő programból, amit 2014-ben ígértek, sok mindent sikerült megvalósítani. A parlamenti képviselő azonban rámutatott, hogy Zugló a főváros mostohagyereke, ezért a központi, fővárosi önkormányzat által megvalósított fejlesztések nem érvényesültek a kerületben.

Mint mondta, a következő öt évben meg akarják szüntetni az illegális szemétlerakóhelyeket, évente ezer embernek biztosítanának ingyenes szűrővizsgálatot, és lakhatási lehetőséggel tennék vonzóvá a kerületet a háziorvosok és az óvodapedagógusok számára, akikből pillanatnyilag nagy a hiány.

Horváth Csaba polgármesterjelölt erős érdekképviseletet ígért a zuglóiaknak a fővárosi közgyűlésben, megjegyezve, hogy bízik benne, nem Tarlós Istvánnal, hanem Karácsony Gergellyel kell majd tárgyalnia. Célként jelölte meg a főváros által elhanyagolt úthálózat és a forgalmi csomópontok rendbetételét, az akadálymentesítés folytatását, amit az Örs vezér terén kezdene. Szintén a következő ciklus tervei között említette a Mexikói úton egy megfelelő minőségű közlekedési csomópont kialakítását, valamint a légtérzaj csökkentését.

Az ellenzéki polgármesterjelölt kulturális téren is változtatást tervez: a villamosremiz helyén egy, a Millenáris Parkhoz hasonló intézményt fognak létesíteni, benne saját színházzal, ami eddig Zuglóban nem volt. Az egészségügyben pedig egy adminisztratív döntéssel lehetővé tennék, hogy az Uzsoki kórház sürgősségi osztályát zuglói lakosok is használhassák, ha már Zuglóban van az intézmény.

A „Biztonság” pillérrel kapcsolatban Horváth Csaba elmondta, hogy a mostani ciklusban nagy sikert és komoly nemzetközi elismerést arató „Szomszédom, a rendőr” program folytatásaként elindítanák a „Szomszédom, a rendész” programot is.