Hova tűnt Rogán Antal?

HírKlikk 2020. február 14. 08:05 2020. feb. 14. 08:05

Egyre kevésbé számolnak Rogán Antallal. A jelek szerint, ő viheti el a balhét az önkormányzati választási kudarcért.

Csend van Rogán Antal körül, és ez általában nem jelent jót – mondta a HVG-nek a kormányt övező üzleti mozgásokra rálátó forrás. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel egyre kevésbé számolnak azok, akik – közpénzekből – az Orbán-rendszer bázisát adó vagyonokat építik. Rogán Antal mind ritkábban bukkan fel az üzleti tárgyalásokon, politikai körökben pedig egyre több pletyka kering arról, hogy a karrierje megtört. Annyi biztos, hogy a számára öt éve kijelölt miniszteri feladatot csak korlátozottan tudja ellátni.

Nem lehet független az önkormányzati választástól, hogy a kötcsei nyilatkozat volt az utolsó, amikor Rogánt mikrofonhoz engedték. Noha Orbán az év eleji sajtótájékoztatón a választási eredmény miatt, a saját felelősségéről beszélt, minden jel arra mutat, hogy Rogán viszi el a balhét. Február elején kiderült, hogy a tájékoztatásért külön miniszteri biztos felel majd. Farkas Örs kiváltja Rogán nyilvános szerepléseit, és még a szakminisztériumok médiamegjelenéseit is ő hivatott irányítani.

Az ő felemelése beleillik Orbán megváltozott humánerőforrás-politikájába: már nem politikai nehézfiúk egymással szembeni kijátszására épít, hanem agilisabb, fiatalabb, könnyebben cserélhető szereplőkre bízza a feladatot. Olyanokra, akiknek nincs saját hátországuk, legfeljebb pártfogóik vannak. Farkas esetén például a Matolcsy család és Kocsis Máté fideszes frakcióvezető.

Forrás: HVG