HVG: a többségnek nem okozna gondot, hogy december 23-án vásároljon

HírKlikk 2023. november 11. 13:11 2023. nov. 11. 13:11

„Ön egyetért azzal, hogy a boltok legyenek zárva december 24-én?” ezt a kérdést tette fel az olvasóinak a hvg.hu. A kérdésre a válaszadók többsége, 64,7 százaléka igennel válaszolt, míg 35,3 százalékuk ezt nem szeretné.

Bár többségben vannak, akik úgy gondolják, hogy 24-én zárva kellene lenniük a boltoknak, az „Önnel előfordult már, hogy december 24-én ment vásárolni?” kérdésre a válaszadók 68,8 százaléka mondta, hogy „igen, de csak kisebb bevásárlás miatt”, 4,2 százalék írta, hogy „igen, akkor veszek meg mindent karácsonyra”, míg a válaszadók 27 százaléka volt az, akivel még nem fordult elő, hogy december 24-én ment vásárolni.

A szavazás eredményét a lap úgy értelmezi, hogy a többség mások szabadnapjáért hajlandó lenne életmódot változtatni, ami jelentős szolidaritást feltételez.

Szenteste napján mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja a Lidl Magyarország, a munkatársak december 24-én mind egységesen szabadnapot kapnak. Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a család fontosságára hivatkozva indokolta a döntést, ugyanakkor a zárva tartásért cserébe december 23-án üzleteik a szokásosnál hosszabban tartanak nyitva.

Csütörtökön Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője nyújtott be törvényjavaslatot, hogy a parlament nyilvánítsa munkaszüneti nappá december 24-ét és a CÖF-Cöka is kezdeményezte ezt.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom