Így válik a Jobbik arcává Gregor Bernadett

HírKlikk 2015. december 29. 09:30 2015. dec. 29. 09:30

A Jobbik szemmel láthatóan mindent igyekszik elkövetni annak érdekében, hogy elrejtse tagsága szélsőséges nézeteit. Az utóbbi hónapokban egyre inkább úgy tűnik, hogy Gregor József, világhírű operaénekes gyönyörű lányát is igyekeznek felhasználni céljaikra.

A 24 szúrta ki, hogy Dúró Dóra közzétette Facebook oldalán azt az információt, miszerint Gregor Bernadett lesz a Nemzeti Ki Mit Tud címen meghirdetett rendezvénysorozat zsűrijének elnöke. A tehetségkutatót azon határon inneni és túli fiatalok számára hirdette meg a párt ifjúsági tagozata, akik értéket képviselnek és szeretnék azt megmutatni a nagyvilágnak.

A színművésznőnek nem ez az első kiállása a Jobbik mellett. Személye először akkor volt összefüggésbe hozható a szélsőjobboldali párttal, amikor részt vett azon a tapolcai találkozón, amit az értelmiség és a művészvilág számára rendeztek az idei év őszén. Igazán egyértelművé azonban akkor vált Gregor Bernadett és a Jobbik kapcsolta, amikor a művésznő fellépett a párt október 23-i rendezvényén. A párt tehetségkutatójában való szerepvállalásával pedig végleg egyértelművé vált, hogy Vona Gábor pártja arra kívánja felhasználni a művésznő ismertségét, hogy kitörjön abból a szellemi karanténból, amelybe saját szélsőséges megnyilvánulásai miatt került.

Az ügy kapcsán azonban kifejezetten elgondolkodtató a színésznő Összezárva Friderikusszal című műsorban elhangzott vallomása. Elmondása szerint néhány éve kétségbe volt esve a Pesti Magyar Színházban megszűnt állása miatt, mivel más felkérése nem igen akadt. Ebben a helyzetben egyenesen mentőövet jelentett számára az Új Színház ajánlata 2012-ben. Abban az évben, amikor a teátrum igazgatója már Dörner György, a szélsőjobboldali nézeteiről ismert színművész volt.